Αρχική Τοπικά Λαμία: Η Ελληνική Αστυνομία γιορτάζει! Δοξολογία για τον προστάτη του σώματος Άγ....

Λαμία: Η Ελληνική Αστυνομία γιορτάζει! Δοξολογία για τον προστάτη του σώματος Άγ. Αρτέμιο(ΦΩΤΟ)

Εορτασμός του Προστάτου του Σώματος Αγίου Αρτεμίου και της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας»

 

Η «Ημέρα της Αστυνομίας» θεσπίστηκε από την Πολιτεία για να τιμήσει την προσφορά και το έργο που επιτελεί διαχρονικά και με συνέπεια η Ελληνική Αστυνομία στο κοινωνικό σύνολο

    

Η 20η Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί, με απόφαση της Πολιτείας, ως «Ημέρα της Αστυνομίας» και παράλληλα ως ημέρα που τιμάται ο Προστάτης του Σώματος Μεγαλομάρτυρας Άγιος Αρτέμιος.

Για το λόγο αυτό, τελέστηκαν το πρωί της Τρίτης, 20 Οκτωβρίου,δοξολογίες σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ συνάμα αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Φέτος, λόγω των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού (covid – 19), σύμφωνα με τα επιδημιολογικά επίπεδα κάθε Νομού, καθώς και των προληπτικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, οι προαναφερόμενες εκδηλώσεις είχαν περιορισμένο χαρακτήρα, ενώ παραβρέθηκαν σε αυτές κυρίως φορείς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε, από 19 έως και 21-10-2020, την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, την οποία διοργανώνει η Διεύθυνση Υγειονομικού του Σώματος, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Αστυνομίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.