Αρχική MAG24 TV Λαμία: Η Φιλαρμονική του Δήμου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της (Βίντεο-Φωτό)

Λαμία: Η Φιλαρμονική του Δήμου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της (Βίντεο-Φωτό)

Το απόγευμα της Παρασκευής 25 Ιανουαρίου, στην έδρα της Φιλαρμονικής, στην οδό Υψηλάντη, πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση για το «καλωσόρισμα» της νέας χρονιάς από τα μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων, με την κοπή της βασιλόπιτας και φυσικά με πολλή μουσική!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βίβιαν Αργύρη, μέλη του Δημοτικού συμβουλίου, φίλοι και γονείς των μελών της μπάντας.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων με χαρά και υπερηφάνεια μίλησε για την βράβευση της Δημοτικής Φιλαρμονική Λαμίας  από την Ακαδημία Αθηνών και απένειμε τιμητική πλακέτα στον Μαέστρο της Φιλαρμονικής Δημήτρη Μαντά.

Στις 22 Δεκεμβρίου 2018 η Ακαδημία Αθηνών απένειμε στη Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας το Τιμητικό Βραβείο Γραμμάτων & Καλών Τεχνών. Το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της χώρας βράβευσε τη Φιλαρμονική μας σε αναγνώριση της τεράστιας προσφοράς της στη Μουσική και τον Πολιτισμό, τόσο στην πόλη της Λαμίας όσο και σε ολόκληρη τη χώρα, όπως σημειώνει ο κ.Νίκος Σταυρογιάννης ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον Μαέστρο Δημήτρη Μαντά και τη φιλόλογο-συγγραφέα Ειρήνη Πασχαλίδη η οποία και επιμελήθηκε το βιβλίο με την πορεία και το έργο της Φιλαρμονικής

H Δημοτική μας Φιλαρμονική, μια από τις παλαιότερες Φιλαρμονικές στην Ελλάδα, έχει να επιδείξει ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό και μουσικό έργο, το οποίο αντικατοπτρίζει συνάμα την ιστορία, την πολιτιστική πορεία και την κοινωνική εξέλιξη του τόπου μας, από την ίδρυσή της το 1896 έως σήμερα. Προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε αναρίθμητες πολιτιστικές, θρησκευτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις του Δήμου Λαμιέων σε Ελλάδα και εξωτερικό, η Δ.Φ.Λ. έχει καταφέρει να προσφέρει ανιδιοτελώς ψυχαγωγία, να δημιουργεί μουσική αντίληψη και να μεταδίδει την εγχώρια μουσική παράδοση σε όλο τον κόσμο.

Αυτό ακριβώς το σπουδαίο έργο, βράβευσε η Ακαδημία Αθηνών τοποθετώντας επάξια τη Φιλαρμονική μας στο υψηλότερο πολιτιστικό βάθρο της χώρας!

Μετά από πρόταση του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη, και ύστερα από επισταμένη έρευνα και εργασία σχεδόν δύο ετών η πορεία και το έργο της Φιλαρμονικής, καταγράφηκε σε βιβλίο το οποίο και κατατέθηκε μαζί με το φάκελο προς αξιολόγηση, στην Ακαδημία Αθηνών. Το τεύχος επιμελήθηκε με τα κείμενα η φιλόλογος-συγγραφέας Ειρήνη Πασχαλίδη ενώ το εξώφυλλό του φιλοτεχνήθηκε από τον εικαστικό Σπύρο Μακρυγιάννη.

Ο κ. Σταυρογιάννης σε δήλωσή του για την βράβευση τονίζει μεταξύ άλλων: «122 χρόνια αδιάλειπτης προσφοράς για τη Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας, τη δική μας Φιλαρμονική, τα δικά μας παιδιά! Αυτό ακριβώς βράβευσε σήμερα η Ακαδημία Αθηνών, την ανυπολόγιστη πολιτιστική και εκπαιδευτική της προσφορά στους χιλιάδες Λαμιώτες και όχι μόνο που έμαθαν και άκουσαν μουσική, που έκλαψαν ή χάρηκαν μαζί της, που γιόρτασαν με τους ήχους της, που ταξίδεψαν μέσα από τις μελωδίες της! Όπως έχει αναφέρει και ο Πλάτωνας: «Η μουσική δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στη σκέψη, απογειώνει τη φαντασία, χαρίζει χαρά στη λύπη και ζωή στα πάντα».Μπορώ να πω με σιγουριά, ότι η Δημοτική μας Φιλαρμονική αξίζει, όχι απλά το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών που επάξια πήρε σήμερα, αλλά αξίζει την αγάπη, το σεβασμό και την αμέριστη υποστήριξή μας!»

Ο κ. Μαντάς, κατά  την βράβευση της Δημοτικής Φιλαρμονική Λαμίας  από την Ακαδημία Αθηνών δήλωσε: «Με πραγματικά μεγάλη περηφάνια και συγκίνηση, παραλάβαμε σήμερα την τιμητική διάκριση  της  Ακαδημίας Αθηνών, του μεγαλύτερου πνευματικού Ιδρύματος της χώρας. Μια διάκριση που αναγνωρίζει το πολιτιστικό έργο που επιτελεί η Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας και έρχεται ως επιστέγασμα των προσπαθειών όλων των καταξιωμένων μουσικών που έχουν περάσει από Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας. H Δημοτική μας Φιλαρμονική, μια από τις παλαιότερες Φιλαρμονικές της Ελλάδας, έχει να επιδείξει, από την ίδρυσή της το 1896 έως σήμερα, ένα σημαντικό και πλούσιο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό έργο στη Λαμία αλλά και σε ολόκληρη τη Φθιώτιδα. Όλα αυτά τα χρόνια προσφέρει αδιάλειπτα τις υπηρεσίες της σε πολλές θρησκευτικές, κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, πραγματοποιώντας σημαντικές εμφανίσεις, όπως συναυλίες και παρελάσεις στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Έχει συντροφεύσει την πόλη της Λαμίας σε όλες τις σημαντικές στιγμές της πολυετούς ιστορίας της. Και πάνω απ’όλα, προσφέρει δωρεάν διδασκαλία μουσικών οργάνων και μουσικής σε εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους μουσικούς. Στο πλήρως εξοπλισμένο, σύγχρονο και καλαίσθητο νέο μας κτίριο, όπου έχουμε εγκατασταθεί τα τελευταία δύο χρόνια, και με σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό μαθητών μπορούμε, πλέον, να πραγματώσουμε όλα τα καλλιτεχνικά μας σχέδια και να θέτουμε συνεχώς νέους στόχους.Θέλω, με την σημερινή ευκαιρία, να ευχαριστήσω από καρδιάς το Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη για την αδιάκοπη και συνεχή μέριμνα και προσφορά του, τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα Φιλαρμονικής Μάρκο Τσιτσία που είναι συνεχώς και κυριολεκτικά δίπλα μας και φυσικά όλα τα μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής, παλαιότερα και νεότερα, τα οποία την ανέδειξαν ως σημαντικό πολιτιστικό φορέα της πατρίδας μας εδώ και 122 χρόνια..»

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι δήλωσε ένα από τα παλιότερα μέλη της Φιλαρμονικής ο κ. Θανάσης Νικολάου:

 

Δείτε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την βράβευση της Δημοτικής Φιλαρμονική Λαμίας από την Ακαδημία Αθηνών που παργαμτοποιήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2018 και όπου παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βίβιαν Αργύρη, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τα Θέματα της Δημοτικής  Φιλαρμονικής Μάρκος Τσιτσίας, η φιλόλογος-συγγραφέας Ειρήνη Πασχαλίδη, ο εικαστικός Σπύρος Μακρυγιάννης και φυσικά, ο Μαέστρος Δημήτρης Μαντάς ο οποίος και παρέλαβε το βραβείο από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.