Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Lamia in Love! Όταν όλη η πόλη μπαίνει σε mood Αγίου Βαλεντίνου!!

 

Ημέρα των ερωτευμένων η σημερινή Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου που γιορτάζεται ο Άγιος Βαλεντίνος.

Σε ερωτική διάθεση έχει μπει η πόλη της Λαμίας με κατακόκκινες καρδιές στα φανάρια της πόλης, κάτι που δεν πέρασε φυσικά απαρατήρητο κι έτσι έχουν γεμίσει τα κοινωνικά δίκτυα με φωτογραφίες, χιουμοριστικά αλλά και τρυφερά σχόλια.

Οι πληροφορίες λένε ότι την ιδέα είχε ένα ζευγάρι που την υλοποίησε κιόλας ήδη από τα ξημερώματα, φροντίζοντας να στολίσει τα φανάρια, όχι μόνο του κέντρου αλλά και ευρύτερα.

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες που είδαμε στα social media και αν βρεθείτε σε φανάρι, αυτή τη φορά, ίσως να είναι ευχάριστο αν σας πιάσει το κόκκινο!

 

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ξεκίνησε ως ο λειτουργικός εορτασμός ενός ή περισσότερων Χριστιανών μαρτύρων που ονομάζονταν Βαλεντίνοι. Πολλές ιστορίες μαρτυρίων δημιουργήθηκαν για διάφορους Βαλεντίνους οι οποίες έλαβαν χώρα 14 Φεβρουαρίου και προστέθηκαν αργότερα στους βίους των αγίων.

Η ημέρα συσχετίστηκε με την ημέρα των ερωτευμένων από τον Τζέφρι Τσόσερ στον ύστερο Μεσαίωνα, όταν άκμαζε η κουλτούρα του ιπποτικού έρωτα. Τον 18ο αιώνα στην Αγγλία εξελίχθηκε σε περίσταση κατά την οποία οι ερωτευμένοι εξέφραζαν την αγάπη τους με λουλούδια, δώρα ή ευχητήριες κάρτες. Τον 19ο αιώνα οι χειρόγραφες κάρτες αντικαταστάθηκαν από μαζικής παραγωγής ευχητήριες κάρτες.

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ