Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

ΛΑΜΙΑ: “Jordan”, σε σκηνοθεσία Γ.Αϊβάζη από το Θεατρικό Εργαστήριο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης

Από την Τρίτη 17 Μαΐου και για πέντε παραστάσεις, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

Το Τμήμα Ενηλίκων του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης παρουσιάζει το έργο «JORDAN» των Anna Reynolds-Moira Buffini την Τρίτη 17 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας στις 21:00, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο των μαθημάτων του για την περίοδο 2015-2016.

JORDAN 1

Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη, διδασκαλία-σκηνοθεσία Γιάννη Αιβάζη, μουσική Δημήτρη Ίσσαρη, σκηνικά-κοστούμια Όλγας Λαμπροθανάση, επιμέλεια σκηνικών-κοστουμιών Γιάννη Αϊβάζη, φωτισμούς Στέλιου Παπαναστασίου-Αλέξη Τριανταφύλλου και βοηθός σκηνοθέτη Εύη Νικολάου.

Παίζουν οι μαθητές (με σειρά εμφάνισης):

Ανζέλ Κουρτιάν, Όλγα Λαμπροθανάση, Σόφη Πλατανιά, Μαρία Παπαδοπούλου, Θανάσης Ζήκας, Σοφία Αλαφοδήμου, Γιάννης Χριστόπουλος, Μάρω Μπλούνα-Καλταμπάνη, Αστερόπη Χαϊνά, Χρύσα Ντούρου, Βίλυ Καρακικέ, Χριστίνα Τριανταφυλλοπούλου, Μαρία Μπαμπαλή, Ιάσωνας Μεϊδάνης, Άννα Καραπατή, Κατερίνα Παπαναστασίου, Νικόλ Καραϊσκου, Ροδούλα Νικολοπούλου, Λένα Ευθυμίου, Εύη Νικολάου, Ανθή Τσιρώνη, Άννα Μητραντζά, Λίλια Ρένιου.

Λίγα λόγια από τον δάσκαλο και σκηνοθέτη του τμήματος κ. Γιάννη Αϊβάζη:

«Η συγκεκριμένη παράσταση έχει σκοπό να δώσει στους μαθητές του θεατρικού εργαστηρίου  να περάσουν από τη θεωρία στην πράξη της υποκριτικής τέχνης.

Ένας μονόλογος που είναι μοιρασμένος σε 20 γυναίκες και σκηνοθετημένος έτσι, ώστε να δώσει και να αποδώσει ο ηθοποιός έναν ίδιο δραματικό χαρακτήρα σε 23 διαφορετικούς ηθοποιούς.  Μια θεατρική παραγωγή που δίνει τη δυνατότητα στους πρωταγωνιστές της να δημιουργήσουν από την αρχή, όχι μόνο την υποκριτική που τους διδάσκεται, αλλά και να συμμετέχουν στο στήσιμο του θεατρικού έργου από όλες τις πλευρές.  Απώτερος μας στόχος είναι η μύηση στην υποκριτική τέχνη».

JORDAN 2

Λίγα λόγια για το έργο:

Η Σίρλεϊ, που μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια, μ’ έναν πατέρα που κακοποιούσε τη μητέρα της, βρίσκει τον έρωτα -και μαζί μια δίοδο διαφυγής- στο πρόσωπο ενός μηχανόβιου εραστή. Η Σίρλεϊ μένει έγκυος κι αυτός δεν αργεί να γίνει βίαιος, χτυπώντας την, εξευτελίζοντάς την και φέρνοντας ακόμη και μέσα στο ίδιο τους το σπίτι άλλες γυναίκες για να του προσφέρουν ηδονή μπρος στα μάτια της. Όταν γεννήσει, αποφασίζει να φύγει από κοντά του, όμως η Πρόνοια κι ο πρώην εραστής της, εκτιμώντας πως είναι ηθικά επιλήψιμη και ανίκανη να μεγαλώσει τον 13 μηνών Τζόρνταν, προσπαθούν να τη χωρίσουν από το παιδί της.  Μπροστά στο αδιέξοδο και στην πεποίθησή της πως δε μπορεί να ζήσει χωρίς τον Τζόρνταν κι ούτε ο Τζόρνταν χωρίς εκείνη, η Σίρλεϊ στραγγαλίζει το μωρό της, σε μια προσπάθεια να το λυτρώσει απ’ την ίδια του τη δυστυχία, και κάνει μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας.

Layout 1

Παραστάσεις: 17, 18, 19, 20 και 21 Μαΐου 2016, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, στις 21:00.

Τιμή εισιτηρίου: 5€ γενική είσοδος.

Για κρατήσεις και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης 223103325 ημέρες και ώρες γραφείου

 

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης
Υψηλάντη 17, Λαμία
Τηλ. 2231033325
Facebook

 


Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ