Αρχική Εκδηλώσεις Λαμία: Καθηλωτική η Μοροπούλου στην περιγραφή της για τον Πανάγιο Τάφο –...

Λαμία: Καθηλωτική η Μοροπούλου στην περιγραφή της για τον Πανάγιο Τάφο – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς σε συνεργασία με την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είχαν καλεσμένη την καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 11), με αφορμή την εσπερίδα με θέμα: “Η αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου”.

 

Οσοι παρακολούθησαν την καθηγήτρια έφυγαν προβληματισμένοι αλλά και εντυπωσιασμένοι από τις πληροφορίες. Ομιλήτρια όπως ήδη αναφέραμε ήταν η Αντωνία Μοροπούλου, Καθηγήτρια Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, επικεφαλής της διεπιστημονικής ομάδας του έργου και Πρόεδρος Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ.

Πρόκειται για μοναδικό έργο, που από τη φύση του προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον. Η μελέτη, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων αφορούσαν το ιερότερο μνημείο της Χριστιανοσύνης.

Οι προκλήσεις σε ότι αφορά τη διαχείριση του έργου ήταν μεγάλες και αντιμετωπίστηκαν με την αδιάκοπτη επιστημονική τεκμηρίωση, παρακολούθηση και αξιολόγηση όλων των στοιχείων, που αναδείχτηκαν κατά την πρόοδο των εργασιών.

Συγχαρητήρια στο ΤΕΕ Ανατολικής Φθιώτιδας για την πρωτοβουλία αυλτη της εσπερίδας….

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.