Αρχική Πολιτική Λαμία: “Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ!” το σύνθημα που ακούστηκε δυνατά...

Λαμία: “Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ!” το σύνθημα που ακούστηκε δυνατά στην πλ. Ελευθερίας (Φωτογραφίες)

 

Απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 25 Μαΐου στην πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας και στα μεταλλεία του Αϊ – Γιάννη, η κινητοποίηση αυτή γίνεται ενάντια στις παγίδες, στις πιέσεις και τους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Για τη μετάβαση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λαμία, για τη συγκέντρωση, δρομολογήθηκαν λεωφορεία από τη Λάρυμνα, τη Μαλεσίνα και άλλα χωριά της περιοχής, ενώ την απεργιακή συγκέντρωση στήριξαν με ανακοινώσεις, ψηφίσματα αλλά και την παρουσία τους στην κινητοποίηση, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας και ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας.

Κύρια αιτήματα των εργαζομένων είναι η διασφάλιση:

  • της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ
  • της δουλειάς και των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων
  • ΟΧΙ στις απολύσεις

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ προγραμματίζουν επιπλέον κινητοποιήσεις με πρώτη εκείνη της Παρασκευής 28 Μάη όπου θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας από τις Διοικήσεις όλων των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ στο Υπουργείο Εργασίας με αίτημα συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό.

Δείτε πρώτοι όλες τις τοπικές ειδήσεις του MAG24 στο VIBER

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση της Τρίτης 25 Μαΐου:

Διαβάστε το κείμενο στήριξης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας προς τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ:

Στηρίζουμε την απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Το Εργατοϋπαλληλικό  Κέντρο Λαμίας χαιρετίζει και στηρίζει την απόφαση των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ για απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη 25 Μαΐου και συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία.

Οι εργαζόμενοι κόντρα στις πιέσεις και τους εγκληματικούς σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, συνεχίζουν τον αγώνα τους 17 μήνες τώρα, ώστε να διασφαλιστεί η ενιαία λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, να μην χαθεί καμία θέση εργασίας και κανένα δικαίωμα των εργαζομένων, χωρίς καμία απόλυση.  Παρά τις πιέσεις και τις παγίδες της Κυβέρνησης ώστε οι εργαζόμενοι να αποδεχθούν μια σειρά από μέτρα-παγίδες που θα οδηγήσουν τους εργαζόμενους στην απόλυση, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν τσιμπάνε και συνεχίζουν τον αγώνα τους.

Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζοντας στα χνάρια των προηγούμενων Κυβερνήσεων και στις κατευθύνσεις της ΕΕ, βάζει ταφόπλακα στην ΛΑΡΚΟ. Η πολιτική τους άλλωστε είναι αυτή που χτυπάει το δικαίωμα στην εργασία, είναι αυτή που φέρνει το νομοσχέδιο έκτρωμα με τις εργασιακές αλλαγές του αιώνα. Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ μας δείχνει τον δρόμο, τον δρόμο που μπορεί να τους βάλει εμπόδια στους σχεδιασμούς τους.

Την Τρίτη 25 Μαΐου ενώνουμε τη φωνή μας και συμμετέχουμε μαζί με τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 11:00 π.μ., για να  ακουστεί ακόμα πιο δυνατά το σύνθημα «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ».

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες της Φθιώτιδας να δώσουμε μαζικό δυναμικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση, για να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ και να συνεχιστεί η ενιαία λειτουργία της, για να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, χωρίς καμία απόλυση, για να ακουστεί δυνατά πως «Με αίμα και ιδρώτα δένουμε το ατσάλι, θα τους σταματήσουμε με ενότητα και πάλη».

Διαβάστε το Ψήφισμα της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ:

Ψήφισμα

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Η ιστορία της ΛΑΡΚΟ, της εμβληματικής επιχείρησης με τη μεγάλη συμβολή στην οικονομία της χώρας, στην εξαγωγική της δραστηριότητα και στην εργασία είναι γνωστή. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, εν μέσω πανδημίας, οι εργαζόμενοι δίνουν τη δική τους και δική μας μάχη.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ με τον αέρα της νίκης στις εκλογές του Ιουλίου του 2019 και την νεοφιλελεύθερη εμμονική της στάση για ιδιωτικοποιήσεις έβαλε σε εφαρμογή ένα παλιότερο σχέδιό της του 2014. Πρόσθεσε στη συνταγή της στις 12 Φεβρουαρίου του  2020 μια αισχρή τροπολογία που την ψήφισε μόνη της , διόρισε  εκκαθαριστή και οδηγεί συνειδητά στο ξεπούλημα την εταιρεία για να εξυπηρετήσει συμφέροντα αυτών που τη στηρίζουν.

Κυβέρνηση και ωφελούμενοι δεν είναι μόνο ότι  προσπάθησαν να χρεώσουν στις πλάτες των εργαζομένων τις κυβερνητικές ευθύνες. Είναι και το γεγονός ότι ενώ θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών στον τρόπο που αντιμετωπίζουν σήμερα τις εθνικής – στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις τους αξιοποιώντας τις διευρυμένες δυνατότητες χρήσης κοινοτικών πόρων λόγω πανδημίας ώστε να στηρίξουν τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, δεν το έκαναν. Δεν ήθελαν.

Σήμερα η ΛΑΡΚΟ βρίσκεται στον κατάλογο του  επιτελικό σχεδίου  των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων της κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ βρίσκονται από το 2020 σε διαρκή αγώνα για να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα  της ΛΑΡΚΟ, για τη συνεχή λειτουργία όλης της επιχείρησης, για να μη χαθούν θέσεις εργασίας.

Η ΛΑΡΚΟ, όμως, δεν είναι οι νυν εργαζόμενοι και οι άλλοι τόσοι εργαζόμενοι στους εργολάβους. Είναι και εκατοντάδες επιχειρήσεις και μικρομεσαίοι επαγγελματίες που στηρίζουν τη λειτουργία τους σε μεγάλο βαθμό στη ΛΑΡΚΟ. Είναι μια πόλη ολόκληρη.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ είμαστε σταθερά  στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Είμαστε ιστορικά και  πολιτικά δεμένοι:

  • με την πορεία και τη συμβολή της εμβληματικής αυτής εταιρείας στην οικονομία της χώρας και την ανάπτυξη,
  • με τους αγώνες των εργαζομένων της,
  • με την αγωνία των οικογενειών τους και της ευρύτερης κοινωνίας για το αύριο και τη ζωή τους.

-Είμαστε με την πλευρά των εργαζομένων στη μάχη τους κατά των υποστηρικτών των διλλημάτων του τύπου ξεπούλημα ή  παύση λειτουργίας της Επιχείρησης.

-Είμαστε υπέρ της συμβολής της εταιρείας με τη συνεχή λειτουργία της στην ανάπτυξη της χώρας.

Ο αγώνας των εργαζομένων για τη διατήρηση της λειτουργίας της εταιρείας , της διατήρησης των θέσεων εργασίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων είναι και αγώνας για την ενίσχυση της οικονομίας της χώρας αλλά και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Είναι αγώνας για την πρόοδο και όχι τη συντήρηση.

Είμαστε Αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων.

Όλοι μας, φορείς εργαζομένων, επαγγελματιών, επιστημονικών φορέων, η κοινωνία μας,  οφείλουμε να γίνει ο αγώνας αυτός και δικός μας αγώνας.

Απαιτούμε τη στήριξη της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων  των εργαζομένων.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας και οι Οργανώσεις της Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην παραπάνω κατεύθυνση. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.