Αρχική MAG24 TV Λαμία: Με χιούμορ και συγκίνηση το τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο

Λαμία: Με χιούμορ και συγκίνηση το τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο

Στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε στη Λαμία, την έδρα της Περιφέρειας Στερεάς, την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019, ο Κώστας Μπακογιάννης στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του έκανε μια μικρή νοσταλγική και ταυτόχρονα χιουμοριστική αναδρομή στην τελευταία πενταετία ενώ πρότεινε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Νικολάου.

Στην τελευταία του ομιλία, ως Περιφερειάρχης Στερεάς στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Κώστας Μπακογιάννης θυμήθηκε την πρώτη ημέρα που πάτησε το πόδι του στο γραφείο, στο περίφημο νεοκλασικό της Πλατείας Ελευθερίας και το βρήκε πλημμυρισμένο.  Τότε ήταν που φοβήθηκε, όπως είπε, μήπως επιβεβαιωθεί η οικογενειακή γκαντεμιά αλλά – όπως τελικά αποδείχτηκε – αντιθέτως, τα χρόνια αυτά του απέδειξαν πως πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερα τυχερός που συνεργάστηκε με τόσους αξιόλογους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Περιφέρεια Στερεάς.

«Είναι μεγάλη η συγκίνηση γι’ αυτά τα πέντε χρόνια που πέρασαν αλλά και μεγάλη η χαρά  για όλα τα έργα και τις δράσεις  που καταφέραμε να υλοποιήσουμε όλοι μαζί προτάσσοντας την συνεργασία και την συναίνεση» τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας.

Στην τελευταία συνεδρίαση των μελών  του Περιφερειακού Συμβουλίου που εξελέγη το 2014, ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στην δουλειά που γίνεται και θα συνεχιστεί μέχρι την τελευταία μέρα και έχει σαν αποτέλεσμα να εξασφαλιστούν:

– 26,9 εκ ευρώ επιπλέον από εθνικούς πόρους για μελέτες και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, την επισκευή και συντήρηση κέντρων υγείας, έργα πολιτισμού και αθλητισμού και την επισκευή και συντήρηση μηχανημάτων πολιτικής προστασίας.

– 64,9 εκ ευρώ ακόμη από το ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου, την επιχειρηματικότητα, τον πολιτισμό και τις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις βιώσιμης αστικής ανάπτυξη.

Απευθυνόμενος στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Κώστας Μπακογιάννης  τόνισε μεταξύ  άλλων: «Από την πρώτη στιγμή, πριν ακόμα από τις εκλογές, όταν ξεκίνησε η συγκρότηση της δικής μας περιφερειακής παράταξης είχαμε αποφασίσει να τα κάνουμε διαφορετικά. Είχαμε αποφασίσει ότι θέλουμε να υπερβούμε τις κομματικές και ιδεολογικές γραμμές, ότι θέλουμε να σπάσουμε τα τείχη του παρελθόντος, ότι θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος στη δυσπιστία και την αντιπαράθεση. Κανένας μας δεν αρνήθηκε τα ιδεολογικά του πιστεύω. Απλώς συνειδητά αποφασίσαμε ότι το «εμείς» είναι πιο σημαντικό από το «εγώ» και ότι η μόνη απάντηση στα προβλήματα της εποχής είναι το «μαζί». Θέλω, λοιπόν, να σας πω ένα πάρα, πάρα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Σίγουρα ξέρετε, ειδικά για τον απερχόμενο Περιφερειάρχη, είναι πάντα μεγάλος ο πειρασμός να πει ότι τα έκανε όλα σπουδαία, τα έκανε όλα τέλεια. Μακριά από εμένα αυτή η λογική. Ό,τι πέτυχε αυτή η Περιφέρεια οφείλεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Μπορείτε όλοι να είστε εξαιρετικά υπερήφανοι, από όποια παράταξη και αν προέρχεστε».

 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας αναφέρθηκε και στα οικονομικά στοιχεία του 2014 σε σχέση με τα σημερινά : «Εμείς το 2014 παραλάβαμε 190 εκατομμύρια, φέτος ο νέος Περιφερειάρχης θα παραλάβει κοντά στο 1 δις. Η Περιφέρεια χρωστούσε κοντά στα 100 εκατομμύρια ευρώ, τώρα θα χρωστάει γύρω στα 20.  Μια περιφέρεια που εκτέλεσε πολλά μικρά, μεσαία και μεγάλα έργα. Μια Περιφέρεια που είναι πρώτη σε απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ. Γιατί είναι μία Περιφέρεια η οποία μπαίνει σε μεγάλα έργα όπως ο Ασωπός.Mια Περιφέρεια με  Φυσικό αέριο που θα φτάσει σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Μια Περιφέρεια η οποία έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επιχειρηματικότητα και στην κοινωνική αλληλεγγύη με πρότυπες δομές. Μια Περιφέρεια που στον τουρισμό έχει τη μεγαλύτερη αύξηση αναλογικά σε διανυκτερεύσεις από οποιαδήποτε άλλη της χώρας. Μια Περιφέρεια, η οποία πρώτα απ’ όλα άλλαξε η ίδια ως οργανισμός για να μπορέσει να κάνει τη δουλειά της.  Μια Περιφέρεια που είδε τα αποτελέσματα της δουλειά της. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Ο Κώστας  Μπακογιάννης εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του σε όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, στα στελέχη και τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια και έκλεισε τονίζοντας :«Είναι τεράστια τιμή να υπηρετεί κάποιος στην αυτοδιοίκηση. Εγώ είμαι ευγνώμων για την τιμή η οποία μου έγινε. Ο κόσμος γενναιόδωρα μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Έκανα ό,τι μπορούσα, ότι ανθρωπίνως μπορούσα να ανταποδώσω . Χαίρομαι  πολύ που όλοι μας μπορούμε να περπατάμε στους δρόμους της Περιφέρειας με ψηλά το κεφάλι μας. Νομίζω δεν μπορεί κανείς να ζητήσει κάτι σπουδαιότερο. Έχουμε ακόμα δουλειά. Μέχρι τις 31 του μηνός, που με πολύ μεγάλη χαρά και πολύ μεγάλο ενθουσιασμό θα παραδώσουμε στον Φάνη Σπανό και στην ομάδα του.  Το Περιφερειακό μας Συμβούλιο έχει ακόμα δουλειά και η Περιφέρεια έχει ακόμα δουλειά. Και βέβαια να  θυμόμαστε πάντοτε  όλοι ότι στις θέσεις μας είμαστε προσωρινοί ενώ τα έργα είναι μόνιμα».

Ο Ευθύμιος Καραϊσκος, λίγο πριν αναλάβει το «τιμόνι» του Δήμου Λαμιέων μίλησε στους δημοσιογράφους λέγοντας ότι για τον ίδιο σήμερα κλείνει ένας μεγάλος κύκλος και ότι το προηγούμενο διάστημα ήταν για αυτόν ένα μεγάλο σχολείο στο οποίο δάσκαλος ήταν ο Κώστας Μπακογιάννης που του έδωσε πολύτιμα μαθήματα σε θέματα αυτοδιοίκησης ενώ χαρακτηριστικά είπε ότι θα θυμάται πάντα τη συναίνεση και τη συνεργασία που είχε με όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο Φάνης Σπανός, που πλέον αναλαμβάνει ο ίδιος επικεφαλής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μιλώντας στους δημοσιογράφους ευχαρίστησε και εκείνος τον Κώστα Μπακογιάννη για τη συνεργασία και κάνοντας ένα μικρό απολογισμό στο έργο του απελθόντος Περιφερειακού Συμβουλίου ανέφερε ότι χαρακτηρίστηκε από συναίνεση, συνεννόηση και προσήλωση στο κοινό καλό της Περιφέρειας και κατά συνέπεια, το επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο θα ξεκινήσει από μια πολύ καλή αφετηρία.

Δείτε αναλυτικά τα βίντεο καθώς και φωτογραφίες από το τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο με τη σημερινή του μορφή:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.