Αρχική Εκδηλώσεις Λαμία: Με εξαιρετική επιτυχία το διήμερο σεμινάριο προφορικής ιστορίας από το Μ.Ι.Α.Ρ...

Λαμία: Με εξαιρετική επιτυχία το διήμερο σεμινάριο προφορικής ιστορίας από το Μ.Ι.Α.Ρ (ΦΩΤΟ)

Μια ακόμη  δράση  του  Σωματείου «Μουσείο Ιστορικό Αρχείο Ρούμελης 1940.1950» πραγματοποιήθηκε στις 12-14 Απριλίου 2019 με απόλυτη επιτυχία, στο χώρο  του  Μουσείου  Εθνικής Αντίστασης του Δήμου  Λαμιέων.   

Αυτή  τη  φορά διοργανώθηκε σεμινάριο με θέμα«Εισαγωγή στην Προφορική Ιστορία» από τον Δήμο Λαμιέων, τα Γ.Α.Κ – Αρχεία Νομού Φθιώτιδας και την Ένωση Προφορικής Ιστορίας.

Στόχος του σεμιναρίου, ήταν η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τις πρακτικές, θεωρητικές και μεθοδολογικές πτυχές της προφορικής ιστορίας και η εξάσκηση στην τεχνική της συνέντευξης.                                                                                    

Ο  σκοπός ήταν η δημιουργία ομάδας προφορικής ιστορίας στην Λαμία, ώστε να διασωθεί η συλλογική μνήμη της πόλης, με τη συλλογή αφηγήσεων ζωής, ιστοριών, φωτογραφιών και αρχειακού υλικού. Η Ο.ΠΙ.ΛΑ (ομάδα προφορικής ιστορίας Λαμίας) είναι γεγονός και  θα  αρχίσει σύντομα τη δράση  της.

Ευχαριστούμε το Δήμο Λαμιέων για την έμπρακτη και ουσιαστική  βοήθειά του και τους συμμετέχοντας για το ενδιαφέρον τους και  την αγάπη  για την Ιστορία αυτής της πόλης.

Το σεμινάριο τελείωσε με επανάληψη του  Ιστορικού  περιπάτου  της Λαμίας που  είχαμε πρωτοπαρουσιάσει στην 74η απελευθέρωση της πόλης μας και συνεχίζουμε….

                              

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.