Αρχική Κορονοϊός ΣΗΜΕΡΑ: Εθελοντική αιμοδοσία στο Εργατoϋπαλληλικό Κέντρο – Στο Νοσοκομείο υπάρχει ανάγκη για...

ΣΗΜΕΡΑ: Εθελοντική αιμοδοσία στο Εργατoϋπαλληλικό Κέντρο – Στο Νοσοκομείο υπάρχει ανάγκη για αίμα

Μένουμε σπίτι και βγαίνουμε μόνο για να δώσουμε αίμα, να σώσουμε ζωές.

Κοινό κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία λόγω των αυξημένων αναγκών του Νοσοκομείου Λαμίας εξέδωσαν ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλίας  Κυρμανίδης, ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος και η Πρόεδρος του Εργατoϋπαλληλικού Κέντρου Φθιώτιδας Σοφία Ανεστοπούλου:

Λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας από τον SARS-CoV-2 τα αποθέματα αίματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας μειώνονται δραματικά.

Ήδη η αρμόδια υπηρεσία αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λαμίας διοργανώνει δράσεις αιμοδοσίας και εκτός του Νοσοκομείου.

Σε αυτό το πλαίσιο η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας, η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Λαμιέων και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φθιώτιδας αναλαμβάνουν υπό την αιγίδα τους, τις δύο κεντρικές δράσεις αιμοδοσίας, που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 24 Μαρτίου και την Παρασκευή 10 Απριλίου στην αίθουσα του Εργατoϋπαλληλικού Κέντρου στη Λαμία (Πλατεία Διάκου) από 10.00 έως 13.30.

Θα τηρηθούν οι προβλεπόμενοι κανόνες υγιεινής, ώστε η προσφορά αίματος να είναι ακίνδυνη και η ροή των αιμοδοτών θα είναι ελεγχόμενη. Η αίθουσα θα έχει πλήρως απολυμανθεί από ειδικό συνεργείο.

Καλούμε όλους και κάθε είδους συλλόγους, φορείς και απλούς πολίτες να αγκαλιάσουν τις παραπάνω δράσεις.

Περισσότερο από ποτέ αυτές τις κρίσιμες ώρες η αλληλεγγύη είναι στάση ζωής.

 

Κικίλιας: Μένουμε σπίτι και βγαίνουμε μόνο για να δώσουμε αίμα

Ο υπουργός Υγείας ανέβασε μια φωτογραφία του σε κέντρο αιμοδοσίας και έγραψε:

«Μένουμε σπίτι και βγαίνουμε μόνο για να δώσουμε αίμα, να σώσουμε ζωές. Ακόμη περισσότερο, αυτές τις δύσκολες στιγμές, στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Και τώρα υπάρχει πραγματικά πολύ μεγάλη ανάγκη».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.