Αρχική MAG24 TV ΛΑΜΙΑ: Με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες στο νέο Κλειστό Κολυμβητήριο – Εγκαίνια...

ΛΑΜΙΑ: Με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες στο νέο Κλειστό Κολυμβητήριο – Εγκαίνια σε δύο χρόνια! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Οι αθλητές υγρού στίβου της Λαμίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής θα έχουν σύντομα το κολυμβητήριο που τους αξίζει!
Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του Κλειστού Κολυμβητηρίου Λαμίας, με την εγκατάσταση του εργολάβου του έργου, με τον οποίο η σύμβαση είχε υπογραφεί λίγο πριν το lockdown την άνοιξη.
Πρόκειται για κτήριο εμβαδού περίπου  5.800,00 m² , το οποίο  περιλαμβάνει 2 δεξαμενές κολύμβησης:
 α) μία ολυμπιακών διαστάσεων  (50μ x 25μ) και
β) μία μικρή εκμάθησης, η οποία προς το παρόν δεν θα είναι στεγασμένη.
Το κολυμβητήριο έχει χωρητικότητα 1.132 θεατών και περιλαμβάνει αποδυτήρια, βοηθητικούς χώρους και όλους τους απαιτούμενους  χώρους για την σωστή και εύρυθμη λειτουργία του.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 9.500.000,00 € και χρηματοδοτείται από το Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (ΣΑ-ΕΠ766) με βάση την από 12.07.2018 Προγραμματική Σύμβασης μεταξύ Δήμου Λαμιέων (φορέας υλοποίησης)  και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (φορέας χρηματοδότησης).
Το έργο δημοπρατήθηκε με  διεθνή ανοικτό διαγωνισμό, ο οποίος ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2018 και υπεγράφη με την υπ΄αριθμ.13470/27.03.2020 σύμβαση έναντι του ποσού των 4.400.000 € περίπου.
Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται μέχρι το τέλος του 2022, όπως ανακοινώθηκε από τους αρμόδιους φορείς.
Περιφέρεια Στερέας και Δήμος Λαμιέων έχουν μάλιστα συμφωνήσει σε συγχρηματοδότηση του έργου ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου ώστε το συγκρότημα του νέου κολυμβητηρίου να αποτελέσει έναν ολοκληρωμένο σύγχρονο αθλητικό χώρο στην πρωτεύουσα της Στερεάς
Το εργοτάξιο επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης, 15 Σεπτεμβρίου,  ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος από όπου μίλησαν στις κάμερες για το σημαντικό αυτό έργο. 

 

«Το κλειστό κολυμβητήριο Λαμίας προϋπολογισμού 9.500.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Π.Δ.Ε της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και υλοποίηση του Δήμου Λαμιέων γίνεται πλέον πραγματικότητα!» δήλωσε Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας . «Ένα εμβληματικό και αναγκαίο έργο που αποτέλεσε στοίχημα στην προηγούμενη θητεία μας με τον Κώστα Μπακογιάννη, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2022 και θα εξυπηρετεί τη Λαμία, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.
Περαιτέρω, σε συνεννόηση με το Δήμο εξετάζουμε τη δυνατότητα εξεύρεσης επιπλέον χρηματοδότησης για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, ώστε να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο αθλητικό συγκρότημα.
Με σχέδιο, σκληρή δουλειά και συνεργασία, υλοποιούμε έργα ωφέλιμα για τον τόπο μας!»

 

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά :
«………Η ανάγκη για νέο κολυμβητήριο στη Λαμία έχει διαγνωστεί από το παρελθόν. Οι απόπειρες πολλές τα αποτελέσματα συγκεκριμένα. Την ανάγκη  κατασκευής του διαπιστώσαμε με τον Κώστα Μπακογιάννη και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  χρηματοδότησε το συγκεκριμένο έργο, ενώ  ο Δήμος μας ανέλαβε τη κατασκευή του. Τώρα λοιπόν με σχέδιο και όραμα προσπαθούμε να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο. Ο εργολάβος εγκαταστάθηκε οι εργασίες κατασκευής άρχισαν. Συγχρόνως σχεδιάζουμε και τον περιβάλλοντα χώρο με το μηχανολογικό του εξοπλισμό, έτσι ώστε με την ολοκλήρωση των εργασιών, να παραδώσουμε ένα πλήρως ολοκληρωμένο έργο, χωρίς ελλείψεις και απόλυτα λειτουργικό.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, καθώς αντιμετώπισε θετικά το αίτημά μας για μια νέα χρηματοδότηση έτσι ώστε με την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του κολυμβητηρίου να έχει ολοκληρωθεί συνάμα και ο περιβάλλοντας χώρος και η εγκατάσταση του μηχανολογικού του εξοπλισμού, για να μπορέσουμε να αποδώσουμε στην πόλη και τους δημότες της, ένα σύγχρονο κολυμβητήριο το οποίο για  χρόνια ολόκληρα το έχουν στερηθεί.
Εκείνο που αποτελεί πλέον πραγματικότητα για το Δήμο μας είναι ότι τέλος του έτους 2022 περίπου, θα παραδοθεί σε χρήση ένα απολύτως απαραίτητο, λειτουργικό και ολοκληρωμένο έργο…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.