Αρχική Τοπικά Λαμία: “Ντροπή στους πολιτικούς της Ελλάδας… ντροπή στους πολιτικούς της Ευρώπης!”

Λαμία: “Ντροπή στους πολιτικούς της Ελλάδας… ντροπή στους πολιτικούς της Ευρώπης!”

 Άσυλο ή εγκλωβισμός; Ανθρώπινα δικαιώματα ή υποκρισία ;

Από το 1994 καθιερώθηκε η 5η Απριλίου ως Πανελλήνια Ημέρα των Προσφύγων. Η πρωτοβουλία ανήκε σε μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, στο Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων της Εκκλησίας της Ελλάδας, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και του Γραφείου της Αθήνας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Δυστυχώς στην Ελλάδα αυτή η ημέρα «σημαδεύεται» με επαναπροωθήσεις προσφύγων προς την Τουρκία, στα πλαίσια της τελευταίας συμφωνίας Τουρκίας – Ε.Ε.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ καθώς και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) και το ΠΟΤΑΜΙ  λίγες μέρες πριν επικύρωσαν στη Βουλή κι έκαναν νόμο του κράτους τη συμφωνία των Βρυξελλών μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.

Το δικαίωμα του πρόσφυγα να φτάσει στη χώρα επιλογής του και εκεί να ζητήσει άσυλο το καταργούν. Τους εξαναγκάζουν να ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα και να παραμείνουν για πάντα εδώ . Η δεύτερη επιλογή τους  είναι η επιστροφή τους στην Τουρκία.  Η  Τουρκία ως χώρα  δεν έχει υπογράψει τη Σύμβαση της Γενεύης και  δεν υποχρεούται να τους χορηγήσει άσυλο. Εκεί θα μπορέσουν να πάρουν μόνο άδεια  προσωρινής παραμονής που μπορεί να καταλήξει σε επαναπροώθηση στη χώρα καταγωγής τους.

 Ελπίδες να φτάσουν σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης έχουν μόνο ελάχιστες περιπτώσεις  μονογονεϊκών  οικογενειών  και επανένωσης  πυρηνικής οικογένειας ( ανήλικα παιδιά με τους γονείς τους).

Αποτέλεσμα πολλοί πρόσφυγες απ΄αυτούς που βρίσκονται στην Ελλάδα θα επαναπροωθηθούν στην Τουρκία. Όσοι δεν είναι Σύριοι ( Ιρακινοί, Αφγανοί, Πακιστανοί) θα απελαθούν για να επιστρέψουν στη ρημαγμένη -από τους πολέμους που προκάλεσε το ΝΑΤΟ – χώρα τους. Επαναπροώθηση στην Τουρκία προβλέπεται και για όλους όσους έφτασαν στην Ελλάδα μετά την 20η Μαρτίου(ανεξαρτήτως εθνικότητας).
Ψηφίζοντας τη συμφωνία στη Βουλή η Ελλάδα αποδέχτηκε  το κλείσιμο των συνόρων και την καταστρατήγηση της Σύμβασης της Γενεύης ( 1951) την οποία έχουν  συνυπογράψει οι ευρωπαϊκές χώρες όπως επίσης και η Ελλάδα.

Στην πραγματικότητα κλείνει ο δρόμος στους πρόσφυγες και ταυτόχρονα σβήνει κάθε ελπίδα εκατομμυρίων ξεριζωμένων , θύματα των πολέμων και των εμφύλιων συγκρούσεων.

Τι υποκρισία ! Μια εβδομάδα πριν οι ίδιοι Έλληνες, πολιτικοί ταγοί, κατηγορούσαν τις γειτονικές χώρες, που είχαν προχωρήσει σε κλείσιμο των συνόρων τους, για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έλλειψη ανθρωπισμού ! Τώρα , το συνυπέγραψαν όλοι , το αποδέχονται και το εφαρμόζουν.


΄Ηδη χτες 5 Απριλίου, απελάθηκαν από την Ελλάδα  οι πρώτοι πρόσφυγες. Ένας αστυνομικός της FRONTEX συνοδεύει τον καθένα τους.   Απαράδεκτα μέτρα ασφαλείας σαν να είναι κοινοί εγκληματίες.

Οι μάσκες έπεσαν. Οι απελάσεις άρχισαν. Η ελληνική κυβέρνηση έδωσε εντολή και οι θεωρούμενοι “παράτυποι μετανάστες” συλλαμβάνονται και τους περνούν χειροπέδες.

Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να υποτάσσεται στα απάνθρωπα παιχνίδια των δυναστών μας,! Την ώρα που ο λαός μας υψώνει το πολιτισμικό του ανάστημα και ξαφνιάζει θετικά την οικουμένη με την βαθιά ανθρωπιστική του στάση , η ελληνική κυβέρνηση και όλο το αστικό πολιτικό σύστημα υψώνουν μόνιμους φράχτες στα θύματα των πολέμων.

Ντροπή στους πολιτικούς της Ελλάδας !

Ντροπή στους πολιτικούς της Ευρώπης !

Ντροπή στην «πολιτισμένη» Δύση !

Ώρα οι πολίτες να αφυπνιστούμε και να δράσουμε !

Η  πολεμική μηχανή των ΗΠΑ, με την ανοχή της Ευρώπης και της Ρωσίας, σχεδίασε και εκτελεί για μια ακόμη φορά  εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Όταν δεν αναλαμβάνουν απευθείας πολεμικές επιχειρήσεις για την «υπεράσπιση» της Δημοκρατίας, εκπαιδεύουν και  εξοπλίζουν αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις , υποδαυλίζουν θρησκευτικούς φανατισμούς  και στήνουν εμφύλιους πολέμους. Αφού οδηγήσουν κράτη και λαούς στον όλεθρο , εμφανίζονται στη συνέχεια ως «ειρηνευτική δύναμη» . Για να υπηρετήσουν  τα συμφέροντα των δικών τους πολυεθνικών εταιριών , εγκαθιδρύουν δικές τους κυβερνήσεις,  αρπάζουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, οδηγώντας εκατομμύρια ανθρώπων  στη φτώχεια , στην ανέχεια, στην εξαθλίωση.

Κι επειδή στον πραγματικό πόλεμο έχουν και οι ίδιοι οικονομικές , στρατιωτικές αλλά και ανθρώπινες απώλειες,  έχουν εφεύρει τον οικονομικό πόλεμο, θύμα του οποίου είμαστε κι εμείς  οι Έλληνες. Στον πόλεμο αυτό σε κατακτούν όχι με όπλα αλλά με το χρήμα.  Δανεισμός – χρέος – υποταγή!

Μέσα από την υπερχρέωση υλοποιείται η βαρβαρότητα ενός ανήλεου οικονομικού πολέμου που τον ονόμασαν νεοφιλελευθερισμό για να κρύψουν την κατάργηση κάθε ελευθερίας ανθρώπων , λαών και κρατών. Ένα κοινωνικο-οικονομικό-πολιτικό μοντέλο που γιγαντώνει τις ανισότητες , καταργεί την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, οδηγεί στην ανεργία , στη φτώχεια και στο περιθώριο της ζωής δισεκατομμύρια ανθρώπους .  Κάποιοι από αυτούς απελπισμένοι, χωρίς πολιτική παιδεία , χωρίς ιστορική συνείδηση, βρίσκονται σε σύγχυση και δεν αντιλαμβάνονται τις πραγματικές αιτίες της εξαθλίωσής τους. Εύκολα παρασύρονται, οδηγούνται στο φανατισμό , κατευθύνονται σε ακροδεξιές ιδέες , στρατολογούνται και στελεχώνουν μέχρι και τις πιο ακραίες οργανώσεις βίας και τρομοκρατίας.

Αυτή είναι η βαρβαρότητα του ακραίου καπιταλισμού που εφαρμόζεται τις τελευταίες δεκαετίες.

Ας το κατανοήσουμε όλοι.

Χτες στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν , στο Ιράκ , στη Λιβύη …

Σήμερα στη Συρία …

Αύριο θα είναι η δική μας σειρά !

Απέναντι στην δική τους βαρβαρότητα εμείς απαντάμε :

Ειρήνη ,  ανθρωπισμός,  δημοκρατία,  ισότητα,  δικαιοσύνη,  συνεργασία, συλλογικό πνεύμα,  ανθρώπινα δικαιώματα,  σεβασμός στη διαφορετικότητα , αλληλεγγύη !

Τα ανθρώπινα δικαιώματα κάθε κατατρεγμένου, πρόσφυγα, , άστεγου , άνεργου, φτωχού,  οφείλουμε να τα κάνουμε σημαία μας.

Με τη δική σου και τη δική μου  στάση ζωής, εσύ κι εγώ γινόμαστε εμείς . Ανταμώνουμε στις κοινωνικές δράσεις, βαδίζουμε κοινούς δρόμους  με εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, δυναμώνουμε τους  κοινωνικούς αγώνες, αφυπνίζουμε συνειδήσεις, στεκόμαστε εμπόδιο στις ορέξεις των δυναστών μας.

Εμείς μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο !

« Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος …»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.