Αρχική MAG24 TV Λαμία: Ο Δήμος τίμησε τον Ερυθρό Σταυρό για το έργο των “Ομάδων...

Λαμία: Ο Δήμος τίμησε τον Ερυθρό Σταυρό για το έργο των “Ομάδων άμεσης επέμβασης” (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Με ευχαριστίες από τις δύο πλευρές και την πρόθεση για συνέχιση της συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου για τον απολογισμό της υπηρεσίας παροχής βοήθειας από τον Δήμο Λαμιέων και τον Ερυθρό Σταυρό, με την ονομασία “Ομάδες άμεσης επέμβασης”,το μεσημέρι της Πέμπτης, 14 Μαΐου, στο γραφείο του Δημάρχου στην Σκληβανιώτη.

Στις κάμερες μίλησαν ο Δημάρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Λαμίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λαμίας Χρήστος Γεωργίου και η η Γενική Γραμματέας του ΕΕΣ Λαμίας Μαριάνθη Ντούβα

Ο κ.Καραΐσκος ευχαρίστησε τα στελέχη και τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού  και προσωπικά τον Πρόεδρο και τη Γενική Γραμματέα για το πολύτιμο έργο τους αυτή τη δύσκολη περίοδο και τους απένειμε τιμητικές πλακέτες.

«Όταν υπάρχει θέληση, τα αδύνατα γίνονται δυνατά. Η κρίση της πανδημίας μας έφερε πιο κοντά με το παράρτημα Λαμίας του Ερυθρού Σταυρού, εδραιώνοντας την συνεργασία μας.
Σήμερα είμαστε ευγνώμονες τιμώντας αυτούς τους ανθρώπους που συνέβαλλαν στην κοινή μας προσπάθεια, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους για την εξυπηρέτηση των δημοτών μας αλλά ταυτόχρονα εγκαινιάζουμε την απαρχή μιας συνεργασίας με σκοπό το κοινό συμφέρον και την ασφάλεια των δημοτών μας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λαμιέων

 

Οι “Ομάδες άμεσης επέμβασης” συστάθηκαν τον Μάρτιο, στην αρχή της καραντίνας από τον Δήμο Λαμιέων σε συνεργασία με το Παράρτημα Λαμίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και αποτέλεσαν ένα επιτυχημένο  σχέδιο παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας κατ’ οίκον στους πολίτες της Λαμίας και των κοινοτήτων του Δήμου που το είχαν ανάγκη.

Το πρόγραμμα απευθυνόταν σε άτομα ηλικιωμένα, άτομα που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους ή άτομα με χρόνια νοσήματα. Γενικότερα σε άτομα που το έχουν απόλυτη ανάγκη. Βασικός στόχος και σκοπός του ήταν  να παραμένουν μέσα στο σπίτι όλα τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, αποφεύγοντας έτσι την έκθεσή τους στον κίνδυνο του κορωνοϊού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.