Αρχική Εκδηλώσεις Λαμία: Οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου έγραψαν μουσική για ταινίες! (Φωτό)

Λαμία: Οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου έγραψαν μουσική για ταινίες! (Φωτό)

Το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας μάς παρουσίασε σήμερα το μοναδικό για την πόλη μας εργαστήρι Sound and Music Design, στο οποίο οι μαθητές έμαθαν να σχεδιάζουν ήχους και μουσική, για να επενδύσουν μια ταινία animation.

Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με σύγχρονα μουσικά λογισμικά επεξεργασίας και σύνθεσης ήχων και διδάχθηκαν βασικές αρχές μουσικής σύνθεσης μέσα από την κινηματογραφική μουσική.

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός του εργαστηρίου, κ. Σταυρούλα Μπότη, έκανε μια παρουσίαση των στόχων του εργαστηρίου και εξήγησε πως ο βασικός παιδαγωγικός στόχος ήταν οι μαθητές να αποκτήσουν κίνητρα μέσα από την κινηματογραφική παιδεία και να αισθανθούν δημιουργικοί μέσα από την ηχητική και μουσική επένδυση ενός animation με δικούς τους ήχους και πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις.

Στη συνέχεια έδειξε τα αποτελέσματα του εργαστηρίου ξεκινώντας από την μουσική και ηχητική επένδυση μιας ταινίας animation, ενώ στο τέλος οι μαθητές και οι μαθήτριες, ηλικίας μόλις 12 – 15 ετών, παρουσίασαν τις μουσικές που συνέθεσαν για την ταινία, αλλά και μουσικά κομμάτια τα οποία, εμπνεόμενοι από την δουλειά που είχαν κάνει στο εργαστήρι, συνέθεσαν μετά την ολοκλήρωση της ταινίας. Αυτό αποτελεί και το πιο σημαντικό όφελος για τα παιδιά: το γεγονός πως το εργαστήρι αυτό αποτέλεσε έμπνευση και κίνητρο, για να ασχοληθούν με τη σύνθεση.

Η κ. Μπότη επεσήμανε ότι τα παιδιά δούλεψαν με αφοσίωση, σχεδόν επαγγελματικά και όπως χαριτολογώντας σχολίασαν με την Διευθύντρια του Ωδείου κ. Αθηνά Στεφοπούλου, σε λίγο θα μιλάμε για Ακαδημία Σύνθεσης στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας!

Λίγο πριν τους απονείμει τις Βεβαιώσεις Παρακολούθησης του εργαστηρίου η κ. Στεφοπούλου, αφού έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά, τόνισε πως στο μέλλον θα τους ακολουθεί η ξεχωριστή αυτή εμπειρία καθώς είχαν δίπλα τους έναν άνθρωπο πολύ κατάλληλο, παιδαγωγικά και επιστημονικά, να υλοποιήσει αυτό το εργαστήρι, αλλά που παράλληλα αγαπάει πολύ τους μαθητές της, αναφερόμενη φυσικά στην κ. Σταυρούλα Μπότη.

Είναι γεγονός – και αυτό φάνηκε και σήμερα στο λαμπερό, χαρούμενο βλέμμα των παιδιών – πως πέρα από τις μουσικές και τεχνολογικές δεξιότητες που κατέκτησαν, αποκόμισαν και πολλές ατομικές και κοινωνικές δεξιότητες.

Όλγα Καλογήρου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.