Αρχική MAG24 TV ΛΑΜΙΑ: “Ομάδες άμεσης επέμβασης” από τον Δήμο Λαμιέων και τον Ερυθρό Σταυρό(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

ΛΑΜΙΑ: “Ομάδες άμεσης επέμβασης” από τον Δήμο Λαμιέων και τον Ερυθρό Σταυρό(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Δήμος της Λαμίας σε συνεργασία με το Παράρτημα Λαμίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θέτει σήμερα σε εφαρμογή ένα σχέδιο παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας κατ’ οίκον, στους πολίτες που το έχουν απόλυτη ανάγκη.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα ηλικιωμένα, άτομα που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους ή άτομα με χρόνια νοσήματα. Γενικότερα σε άτομα που το έχουν απόλυτη ανάγκη.

Βασικός στόχος και σκοπός είναι να παραμένουν μέσα στο σπίτι, όλα τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Ο Δήμος της Λαμιέων και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συγκρότησαν ομάδες άμεσης επέμβασης με τέσσερις  κινητές μονάδες, θέλοντας μ’ αυτό τον τρόπο να καλύψουν όλες τις ανάγκες και βρίσκονται δίπλα από κάθε δυσκολία των συμπολιτών μας από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 8.00 το βράδυ. Ανάλογα με τις ανάγκες,  υπάρχει και η δυνατότητα επέκτασης του προγράμματος.

Καραΐσκος: Με αλληλεγγύη, ενότητα και συνεργασία ξεπερνάμε τα δύσκολα

Δείτε στο βίντεο όσα είπε για το νέο πρόγραμμα των «Ομάδων άμεση επέμβασης» ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος:

 

«Θέλω να ευχαριστήσω πρώτα τα στελέχη και τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού στη Λαμία, που αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια. Να ευχαριστήσω προσωπικά τον Πρόεδρο του Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Λαμία και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας  κ. Χρήστο Γεωργίου, για την αμεσότητα τη ανταπόκρισης» τόνισε ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος με την έναρξη της συνεργασίας

«Μέσα σε λίγες ώρες δείξαμε ότι έχουμε έναν κοινό στόχο, ταυτιστήκαμε στις κεντρικές επιλογές, βάζουμε μπροστά ένα πρόγραμμα, το οποίο θα ανακουφίσει τους πολίτες που έχουν ανάγκη.

Να εξυπηρετήσουμε τους ανθρώπους που σήμερα δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Αυτούς που σήμερα δεν μπορούν να κάνουν τις εργασίες που έκαναν μέχρι χθες.

Είμαστε εδώ παρόντες με στόχο να βρεθούμε κοντά τους, να μιλήσουμε μαζί τους, να λύσουμε προβλήματα που μπορεί να  έχουν και να μετριάσουμε την ανησυχία τους, όπως επίσης να καλύψουμε τις ανάγκες τους.

Σταθερά προσηλωμένοι, θα είμαστε δίπλα στον πολίτη και  θα συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς, με επέκταση παρόμοιων λειτουργιών το επόμενο διάστημα. 

Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάμε τηλεπαρακολούθηση των περιστατικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και υπάρχει τεχνική δυνατότητα, όπως επίσης και τηλεδιοίκηση του προγράμματος.

Είμαστε αναγκασμένοι να «τρέξουμε», με μεγαλύτερες ταχύτητες.

Είναι μια πρόκληση για όλους εμάς, να ανταποκριθούμε απέναντι σ’ αυτούς που μας έχουν ανάγκη.

Ο Δήμος Λαμιέων και ο Ερυθρός Σταυρός δημιουργούν μια ασπίδα προστασίας, για όλους αυτούς που δοκιμάζονται. 

Τίποτα δεν είναι όπως χθες….. Με αλληλεγγύη και συνεργασίες ξεπερνάμε τα δύσκολα…»

 

Με βάση τα στοιχεία της λειτουργίας του κεντρικού αριθμού κλήσης, το τελευταίο 48ωρο, διαπιστώθηκε μια μεγάλη ανάγκη στην συγκρότηση αυτών των κινητών μονάδων, οι οποίες θα παρεμβαίνουν άμεσα, όπου κληθούν, μέσα από έναν κεντρικό σχεδιασμό που υπάρχει στο Γραφείο του Δημάρχου.

Σε αυτό το σχεδιασμό μετέχουν και στελέχη του Δήμου και στελέχη από τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» αλλά και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από τον οποίο, στην πρώτη πρόσκληση, υπήρξε αθρόα προσφορά.

Ο Δήμος Λαμιέων καλεί τους πολίτες να απευθύνονται στο μοναδικό αριθμό κλήσης που λειτουργεί στο Δήμο της Λαμίας 223120240 και να αναφέρουν τις ανάγκες που υπάρχουν, είτε να πληροφορούν για πιθανές τέτοιες περιπτώσεις που βρίσκονται δίπλα τους ή έχουν πέσει στην αντίληψη τους.

 

Καταρτισμένο νοσηλευτικό προσωπικό, κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι, βρίσκονται πλέον στη διάθεση του Δήμου, για να παρεμβαίνουν στις περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαίο.

Παράλληλα μέσα από τις κινητές μονάδες θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα πολίτες που επιθυμούν τα φάρμακά τους ή υποβοήθηση στη διαχείριση ασθενών ή ακόμα για ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που ξεκίνησε από σήμερα το πρωί θα εφαρμόζεται μέχρι το τέλος της κρίσης και για όσο διάστημα διαρκεί. Επεκτείνεται μάλιστα στο Σάββατο και στην Κυριακή, δημιουργώντας μια ασπίδα προστασίας για όλους τους πολίτες, τόσο στον αστικό ιστό, όσο και στις Κοινότητες του Δήμου.

Ο Δήμος Λαμιέων καλεί  για μια ακόμα φορά τους πολίτες, να επικοινωνούν με το μοναδικό αριθμό επικοινωνίας στο Δήμο της Λαμίας 2231200240 και για τέτοιες περιπτώσεις, καθώς πλέον ο Δήμος Λαμιέων και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός,  με τις δομές τους, έχουν τη δυνατότητα να βρεθεί δίπλα τους, να βρεθεί κοντά τους.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.