Αρχική Τοπικά Λαμία: Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών – Εκδηλώσεις από το Περιφερειακό Τμήμα Ερυθρού...

Λαμία: Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών – Εκδηλώσεις από το Περιφερειακό Τμήμα Ερυθρού Σταυρού

Η Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών γιορτάζεται κάθε δεύτερο Σάββατο του Σεπτεμβρίου και το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λαμίας μας ενημερώνει για τις δράσεις του με αφορμή την ημέρα αυτή:

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών, η οποία καθιερώθηκε να εορτάζεται κάθε δεύτερο Σάββατο του Σεπτεμβρίου, να θυμίσουμε στους παλιούς και να ενημερώσουμε τους νέους, ότι ο Ερυθρός Σταυρός είναι ο μεγαλύτερος διεθνής Οργανισμός στην παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών με ιστορία περισσότερη από 150 χρόνια.

O εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών είναι μια ευκαιρία να τονιστεί  η σπουδαιότητα γνώσης  των Πρώτων Βοηθειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αλλά και στην καθημερινότητα, εκεί όπου η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση κάποιου που γνωρίζει Πρώτες Βοήθειες μπορεί να αποτρέψει μια αναπηρία ή να σώσει κάποια ζωή.

Το μήνυμα της φετινής χρονιάς είναι: « Όλοι έχουν τη δυνατότητα να μάθουν πρώτες Βοήθειες και να σώζουν ζωές, ανεξάρτητα από την προσωπική ή την κοινωνική τους κατάσταση».

Στην εποχή μας η ανάγκη γνώσης Πρώτων Βοηθειών από όλους τους πολίτες είναι μεγαλύτερη από ποτέ, με πλήρη σεβασμό στη διαφορετικότητα, χωρίς διαχωρισμούς. Γυναίκες και κορίτσια, ηλικιωμένοι, κρατούμενοι, ασθενείς,  άτομα με αναπηρίες, παιδιά και νέοι  που αντιμετωπίζουν δυσκολίες (ορφανά, παιδιά-εργάτες, παιδιά στο δρόμο), εκτοπισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι υπάρχει το περιθώριο να σώσουμε ζωές εάν παρέμβουμε έγκαιρα. Η γνώση Πρώτων Βοηθειών αποτελεί επιλογή ζωτικής σημασίας και ύψιστη ανθρωπιστική  δράση. Η Διεθνής Ομοσπονδία ενθαρρύνει όλους τους Εθνικούς Συλλόγους να συμπεριλάβουν στις εκπαιδεύσεις τους άτομα όλων των ηλικιών και προελεύσεων, με ανάπτυξη ειδικών προγραμμάτων, ευαισθητοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερο  τους συμμετέχοντες για τη μάθηση Πρώτων Βοηθειών.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών, το Περιφερειακό Τμήμα Λαμίας του Ε.Ε.Σ., θα πραγματοποιήσει σειρά εκδηλώσεων με σκοπό την προώθηση και υποστήριξη των γνώσεων και δεξιοτήτων Πρώτων Βοηθειών σε αποκλεισμένες ομάδες του πληθυσμού, καθώς και στο ευρύτερο κοινό.

Παρασκευή 13.9.2019

  • Εκπαίδευση σε Πρώτες Βοήθειες στα μέλη του 3ου ΚΑΠΗ Λαμίας στις 10π.μ.
  • Εκπαίδευση στους ωφελούμενους του Κέντρου Ημέρας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία

 Σάββατο 14.9.2019 και ώρα 11π.μ. -2μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία.

  • Επίδειξη Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης Απινιδωτή από τις Νοσηλεύτριες-Εκπαιδεύτριες του Ε.Ε.Σ. Λαμίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.