Αρχική MAG24 TV Γέμισε ήδη χαρούμενες παιδικές φωνούλες η πρώτη παιδική χαρά για ΑμΕΑ στη...

Γέμισε ήδη χαρούμενες παιδικές φωνούλες η πρώτη παιδική χαρά για ΑμΕΑ στη Λαμία (Βίντεο / Φωτογραφίες)

 

Παραδόθηκε το πρωί της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου 2022 σε χρήση των δημοτών, μια νέα παιδική χαρά ειδικά κατασκευασμένη για παιδιά ΑμΕΑ και παιδιά με κινητικά προβλήματα που βρίσκεται στην οδό Γιαννιτσιώτη.

Σε ένα χώρο 2.000 τ.μ. δημιουργήθηκε ένας νέος χώρος αναψυχής με μια σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά ειδικά κατασκευασμένη και παιδιά ΑμΕΑ και παιδιά με κινητικά προβλήματα, με βάση τα πρότυπα και τις προδιαγραφές που προβλέπονται στη νομοθεσία.

Ειδικότερα, ο χώρος είναι περιφραγμένος, οι πόρτες επιτρέπουν είσοδο – έξοδο οχημάτων βοήθειας, το δάπεδο έχει επιστρωθεί με ειδικό ελαστικό τάπητα για την προστασία από πτώσεις, ενώ εγκαταστάθηκαν παιχνίδια κατάλληλα για χρήση από παιδιά ΑμΕΑ. Όλος ο χώρος έχει ηλεκτροφωτιστεί και δενδροφυτευτεί, ενώ εγκαταστάθηκε και ειδικός αστικός εξοπλισμός.

Το έργο, σύμφωνα με την ενημέρωση από το Δήμο Λαμιέων, ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2021 και ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του.

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του Δημάρχου Λαμιέων, Θύμιου Καραΐσκου και του Διευθυντή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, Αποστόλη Παπακωνσταντίνου.

 

 

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά :

«…Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί σήμερα παραδίδουμε στους δημότες μας μια νέα παιδική χαρά ειδικά κατασκευασμένη για παιδιά ΑμΕΑ και παιδιά με κινητικά προβλήματα. Ένα έργο με πραγματικό αποτύπωμα για την τοπική κοινωνία, μιας και είναι η πρώτη παιδική χαρά τους είδους της που γίνεται στην πόλη μας!

Κάνουμε ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για μία πόλη φιλικότερη προς τα άτομα με αναπηρία αποσκοπώντας αφενός στη βελτίωση της προσβασιμότητας και τη συμμετοχή των παιδιών με αναπηρία σε δημόσιους χώρους, και αφετέρου στην ψυχαγωγία, τη δραστηριοποίηση και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.

Αποτελεί χρέος και ευθύνη όλων μας να προβαίνουμε σε παρεμβάσεις που διευκολύνουν έμπρακτα την καθημερινότητα των παιδιών ΑμεΑ αλλά και των οικογενειών τους, και θέλω να πιστεύω πως το έργο αυτό αντανακλά την κοινωνική ευαισθησία που οφείλουμε όλοι να έχουμε απέναντι στα παιδιά αυτά, που κάθε μέρα δίνουν το δικό τους αγώνα για μία αξιοπρεπή και όμορφη ζωή.

Είμαι εξαιρετικά ευτυχισμένος που το πάρκο μας ολοκληρώθηκε και σήμερα είναι έτοιμο να παραδοθεί στο κοινό ευχόμενος να φέρει πολλά χαμόγελα στα πρόσωπα των μικρών μας φίλων…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.