Αρχική Εικαστικά ΛΑΜΙΑ: Παλιό και νέο κτίριο στο Νοσοκομείο ενώθηκαν με τον πιο «χαρούμενο»,...

ΛΑΜΙΑ: Παλιό και νέο κτίριο στο Νοσοκομείο ενώθηκαν με τον πιο «χαρούμενο», πολύχρωμο, διάδρομο!(ΦΩΤΟ)

Δείτε την εικαστική παρέμβαση μελών του ΣΚΕΤΚΕ στο Νοσοκομείο Λαμίας!

Οι καλλιτέχνες εμπνέονται, σχεδιάζουν και χρωματίζουν!

Μέλη του Συλλόγου Kαλλιτεχνών Eικαστικών Tεχνών Kεντρικής Eλλάδας (ΣΚΕΤΚΕ) βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης 17 Οκτωβρίου, στο Γ.Ν.Λαμίας όπως ήταν προγραμματισμένο και κατάφεραν με τα πινέλα και το ταλέντο τους να «ενώσουν» τα δύο κτίρια του νέου και του πέτρινου (πλήρως ανακαινισμένου) νοσοκομείου της πόλης.

Μια νέα τοιχογραφία που σου φτιάχνει τη διάθεση κοσμεί από σήμερα τον διάδρομο ανάμεσα στα δύο κτίρια. Στόχος να γίνει το σημείο  πόλος έλξης και καλλιτεχνική ταυτότητα του κτιρίου, ενώ ταυτόχρονα η τοιχογραφία να δρα ως έργο ψυχικής ανάτασης και μείωσης του άγχους των ασθενών και επισκεπτών στο νοσοκομείο μας.

Η ιδέα του έργου βασίζεται στο σκεπτικό μιας συνεχούς βιωματικής διαδρομής και μιας συμβολικής αποτύπωσης των πολλών και έντονων συναισθημάτων που διαχέονται στους χώρους. Από την αγωνία στη έξοδο, από τον πόνο στην ανακούφιση, από την ελπίδα στο φως, από τη γέννηση στη ζωή!

To ΣΚΕΤΚΕ συνεχίζει να συμβάλλει στην αισθητική παρέμβαση του Νοσοκομείου, όπως πραγματοποίησε τόσο κατά την κατασκευή και λειτουργία του, όσο και την συμμετοχή – συνδιοργάνωση  δράσης Εθελοντισμού στο πλαίσιο του Let’s do it Greece 2018,  κατά την οποία δημιουργήθηκαν τοιχογραφίες στην Παιδιατρική Κλινική.

Το ΔΣ του συλλόγου ευχαριστεί θερμά την Διοίκηση του Νοσοκομείου Λαμίας για την πρόσκληση και την πολύ καλή συνεργασία, τα μέλη του ΣΚΕΤΚΕ που ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας το έργο καθώς και τους συμμετέχοντες εθελοντές αυτής της προσπάθειας!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.