Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Λαμία: Παρέμβαση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Φθιώτιδας στα Jumbo για τα κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζομένους

 

Παρέμβαση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας στα Jumbo για τα κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζομένους:

 

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας πραγματοποίησε το πρωί της Μ. Παρασκευής κινητοποίηση έξω από το κατάστημα Jumbo στη Λαμία με αφορμή τα 8 κρούσματα κορωνοϊού που βρέθηκαν σε εργαζόμενους της επιχείρησης. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης τα μέλη του σωματείου μίλησαν με εργαζόμενους και πολίτες επισημαίνοντας την ανάγκη να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο κατάστημα, πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει αυτή τη στιγμή. 

Ενδεικτικό είναι ότι η εργοδοσία των Jumbo δεν εξασφαλίζει ούτε τα στοιχειώδη στους εργαζόμενους όπως είναι γάντια και μάσκες,  ενώ ακόμα και όταν βρέθηκαν τα κρούσματα δεν φρόντισε να γίνουν μοριακά τεστ με ευθύνη της σε όλους τους εργαζόμενους και τα φόρτωσε στις πλάτες των ίδιων.

Δίνουμε τη μάχη σε κάθε χώρο δουλειάς! Δε θα δείξουμε κανένα έλεος σε αυτούς που μας εκμεταλλεύονται και δε θέλουν να βγάζουμε άχνα. Συνεχίζουμε με δύναμη, μαχητικότητα και αισιοδοξία για την επιτυχία της απεργίας στις 6 Μάη δίνοντας όλοι το παρών μας στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς!

 Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία απ’ τη διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας.

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος                                       Ο Γεν. Γραμματέας

ΝΤΑΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ                  ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ

 

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ