Αρχική Βιβλίο Λαμία: Παρουσίαση της αυτοβιογραφίας της Μαρίας Σκαφίδα – Φλωράκη “Η ζωή μου”

Λαμία: Παρουσίαση της αυτοβιογραφίας της Μαρίας Σκαφίδα – Φλωράκη “Η ζωή μου”

 

Οι Χρόνος Εκδόσεις και ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών & Συγγραφέων σάς προσκαλούν στην παρουσίαση της αυτοβιογραφίας της Μαρίας Σκαφίδα με τίτλο: “ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΦΙΔΑ – ΦΛΩΡΑΚΗ η ζωή μου”


ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022 και ώρα 20.00 
στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ)

Κεντρικός Ομιλητής: Δημήτρης Φαφούτης, λογοτέχνης
Αφηγούνται αποσπάσματα: Φωτεινή Φύκα, ηθοποιός-ποιήτρια και Βασίλης Τσακίρογλου, ποιητής-παρουσιαστής

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο από την εκδότρια Βασιλική Νικοπούλου 
Το βιβλίο αυτό είναι η αυτοβιογραφία της Ιατρού (πνευμονολόγου-φυματιολόγου) Μαρίας Σκαφίδα από τη Φθιώτιδα (Συκά Υπάτης) και αποτελεί την πραγματική ιστορία της ζωής της από τα πρώτα παιδικά και εφηβικά χρόνια μέχρι και σήμερα (έτος 2022). Αποτελεί ένα ιστορικό βιβλίο της μαρτυρικής και δύσκολης εποχής του εμφυλίου και της πολιτικής προσφυγιάς, αφού η συγγραφέας καταγράφει και δημοσιεύει για πρώτη φορά φωτογραφίες, σημειώσεις ημερολογίων, γράμματα και προσωπικά αντικείμενα από το αρχείο της και διηγείται, όσα έζησε και βίωσε, ως αντάρτισσα, μέλος της ΕΠΟΝ, Υπολοχαγός Πεζικού του Δ.Σ.Ε., Πολιτικός Επίτροπος Λόχου, πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη και Σόφια, πρώτη γυναίκα του Χαρίλαου Φλωράκη και παρασημοφορημένη από το ΚΚΕ και την ελληνική πολιτεία με τα παράσημα ΗΛΕΚΤΡΑ, ΓΡΑΜΜΟΣ και ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 1941-1945.

Λίγα λόγια για το βιβλίο από την ίδια τη συγγραφέα Μαρία Σκαφίδα
“Το βιβλίο αυτό αφιερώνεται μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου στους αγωνιστές και αγωνίστριες του Δ.Σ.Ε., που θυσιάστηκαν για μια Ελλάδα ελεύθερη και δημοκρατική, για μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης. Ανάμεσά τους οι αγαπημένοι μου γονείς Αικατερίνη και Γεώργιος. Αφιερώνεται επίσης σ’ όλους τους νέους και τις νέες, που θέλουν να μάθουν την αλήθεια για το παρελθόν, που αγωνίζονται καθημερινά στο παρόν και που ονειρεύονται έναν κόσμο καλύτερο για το μέλλον… Όσο για μένα, πέρασα μία πολυτάραχη ζωή με συνεχείς αγώνες και σκληρή δουλειά σε όλα τα πεδία των μαχών πολιτικών και κοινωνικών. Δεν μετανιώνω για τίποτα. Δεν φοβήθηκα τίποτα στη ζωή μου, παρά μόνο τη λήθη… Μ.Σ.”

ISBN 978-618-5578-17-6 – Κεντρική Διάθεση Χρόνος Εκδόσεις

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.