Αρχική Τοπικά Λαμία: Σε λειτουργία ο νέος αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου

Λαμία: Σε λειτουργία ο νέος αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου

Σε λειτουργία ο νέος αξονικός τομογράφος… Σε αναμονή για τον μαγνητικό… Μετά το Πάσχα τα εγκαίνια των δύο μηχανημάτων.

 

Το νέο απόκτημα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας , ο σύγχρονος  αξονικός τομογράφος των 64 τομών, έχει τεθεί σε λειτουργία από την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 και εξυπηρετεί κανονικά τις ανάγκες του προσωπικού και των ασθενών.

Είχε προηγηθεί η δοκιμαστική χρήση και λειτουργία του τμογράφου από το προσωπικού και τώρα ο αξονικός τομογράφος λειτουργεί κανονικά δίνοντας αποτελέσματα της εξέτασης σε μόλις 10 δευτερόλεπτα.

Η ηχητική εξαγωγή των αποτελεσμάτων παρέχεται άμεσα στους ιατρούς, ενώ τα οπτικά αποτελέσματα θα διατίθενται σε φορητές δισκέτες μέχρι να ολοκληρωθεί το online σύστημα λειτουργίας σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία με τη μεταφορά των δεδομένων στους υπολογιστές των ιατρών.

Το πρωί της ίδιας μέρας έφθασαν στο νοσοκομείο και τα υπόλοιπα τμήματα του μαγνητικού τομογράφου εντάσεως μαγνητικού πεδίου 1,5 Tesla, καθώς είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κλωβού

 

Αναμένεται να λειτουργήσει ο μαγνητικός τομογράφος μέσα στο Μάιο, ώστε να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια και των δύο μηχανημάτων από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.