Αρχική Τοπικά Λαμία: Σε μια ωραία γωνιά της πόλης και σήμερα μας περιμένουν… “πολλά...

Λαμία: Σε μια ωραία γωνιά της πόλης και σήμερα μας περιμένουν… “πολλά ταξίδια”

Σε ποιον δεν έχει συμβεί να διαβάσει ένα βιβλίο και στη συνέχεια να μείνει ξεχασμένο για μήνες ή και χρόνια στο σκονισμένο ράφι μιας βιβλιοθήκης;

 

Σε μια πολύ όμορφη γωνιά της πόλης μας σας περιμένουμε κάθε Σάββατο 9.30 – 11.00 να ανταλλάξουμε απόψεις και βιβλία!

Ήρθε η στιγμή και η ευκαιρία να ζωντανέψει το βιβλίο και να ξεκινήσει ένα μεγάλο ταξίδι προς το άγνωστο μέσω της ανταλλαγής.

Με το μότο «ΑντΑλλάΖω», η Υπαίθρια Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη στην πλατεία Αλ. Κοντόπουλου (Καράβι), στο κέντρο της πόλης, συνεχίζει και φέτος την πορεία της και μας περιμένει να κάνουμε τις ανταλλαγές μας.

Με ποιον τρόπο λειτουργεί;

Σε αντίθεση με τις δανειστικές βιβλιοθήκες, η «Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη» είναι υπαίθρια και δεν απαιτεί καμία εγγραφή. Μοναδική προϋπόθεση είναι η αγάπη για τα βιβλία και η διάθεση να μοιραστούμε ένα βιβλίο που αγαπήσαμε. Ο καθένας μπορεί να δώσει ένα βιβλίο και να πάρει κάποιο άλλο ως αντάλλαγμα. Τα διαθέσιμα βιβλία προέρχονται από δωρεές. Όταν φτάνουν στη βιβλιοθήκη σφραγίζονται με το λογότυπο «ΑντΑλλάζω» και ξεκινούν το ταξίδι της ανταλλαγής.

Τι είδους βιβλία μπορεί να βρει κανείς στην Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη;

Τα βιβλία που διαθέτει η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη κατηγοριοποιούνται με βάση το είδος τους και το ηλικιακό κοινό στο οποίο απευθύνονται. Η ποικιλία των βιβλίων μπορεί να ικανοποιήσει τις προσδοκίες και τα ενδιαφέροντα αναγνωστών όλων των ηλικιών.

Ποιος είναι ο στόχος της Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης;

Βασικός στόχος της Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης είναι η προώθηση της φιλαναγνωσίας, καθώς και η προτροπή για επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων.

Τη δράση της Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης είχε πλαισιώσει στο παρελθόν ένα μουσικό φεστιβάλ. Πρόκειται να πραγματοποιηθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις;

Στους περιβάλλοντες χώρους των βιβλιοθηκών μπορούν να πραγματοποιηθούν δράσεις και εκδηλώσεις από εκπαιδευτικούς και μαθητές, αλλά και οποιαδήποτε πολιτιστική εκδήλωση με θέμα το βιβλίο.

Ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας της Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης;

Είναι ανοικτή 10.00 – 12.00 κάθε Σάββατο. Για εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να επισκεφτούν την Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη πρωινές ώρες με τους μαθητές τους, η βιβλιοθήκη μπορεί να ανοίξει και Παρασκευή 11.00 – 12.30 κατόπιν συνεννόησης με τον Υπεύθυνο Λειτουργίας, Λούβαρη Κώστα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.