Αρχική Αφιέρωμα Λαμία: Στα έγκατα της πόλης! Εντυπωσιακές ΕΙΚΟΝΕΣ από το υπόγειο δίκτυο στοών...

Λαμία: Στα έγκατα της πόλης! Εντυπωσιακές ΕΙΚΟΝΕΣ από το υπόγειο δίκτυο στοών κάτω από τα πόδια μας…

Εικόνες …κλειστοφοβικές, από μια εβδομάδα υπογείων επιχειρήσεων στο κέντρο της Λαμίας

Κάτω από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης της Λαμίας διέρχονται μια υπόγεια στοά που κατασκευάστηκε από Βενετούς ή Τούρκους που έλεγχαν και το κάστρο της πόλης. Σήμερα αποτελεί υπόνομο, ενώ εξετάζεται αν η πρώτη της χρήση ήταν διαφορετικού χαρακτήρα, καθώς στη Λαμία αιωρείται ακόμα ο θρύλος μιας μυστικής σήραγγας διαφυγής από το Κάστρο…

Τις εντυπωσιακές εικόνες κατέγραψε η ομάδα της  Urban Speleo Engineering, του γραφείου αστικών σπηλαιολογικών εξευρενήσεων και μελετών, που τις τελευταίες ημέρες κατεβαίνει στις στοές της πόλης μας σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΛ για να επιθεωρήσει και να αποτυπώσει (φωτογραφική, κινηματογραφική τεκμηρίωση) τον παλαιό παντορροικό λιθόκτιστο κεντρικό υπόνομο της Λαμίας.

Ο αστικός μύθος για την υπόγεια στοά

Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, υπάρχει μια σήραγγα που ενώνει το Κάστρο της Λαμίας με τον Άγιο Λουκά και φτιάχτηκε, κατά μία άποψη κατά την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής ως τρόπος διαφυγής ενώ κατά μια άλλη άποψη ο χρόνος κατασκευής της χάνεται στα βάθη των χρόνων και συμπίπτει περίπου με την κατασκευή του Κάστρου στη Λαμία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.