Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Λαμία: Στάση εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από τους υγειονομικούς (Βίντεο)

 

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Λαμίας και στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ζητώντας τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων τους οι οποίοι καλύπτουν εδώ και χρόνια πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ταυτόχρονα, πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Λαμίας και το Κέντρο Υγείας Λαμίας διαδηλώνοντας τα αιτήματά τους, η ικανοποίηση των οποίων, όπως τονίζουν, έχει άμεση σχέση με την ομαλή λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η τελευταία παράταση των συμβάσεών τους από το Υπουργείο Υγείας προβλέπει ένα ακόμη εξάμηνο για τους συμβασιούχους, ήτοι μέχρι 30/6/24 και μέσα σε αυτή περιλαμβάνονται εργαζόμενοι που έχουν δουλέψει ακόμη και 10 χρόνια με συμβάσεις! Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι η προεκλογική δέσμευση του Υπουργού αφορούσε σε παράταση τουλάχιστο ενός έτους.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας Δημήτρης Δανομάρας, μόνο στο Νοσοκομείο Λαμίας οι συμβασιούχοι ανέρχονται στους 150, οπότε αυτό που θα πρέπει να λάβει υπόψιν του το Υπουργείο δεν είναι μόνο η τύχη αυτών των ανθρώπων που μετά από χρόνια προσφοράς θα βρεθούνε στο δρόμο, αλλά και η ίδια η λειτουργία του Νοσοκομείου και κατ’ επέκταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας!

Δείτε το βίντεο:

 

Για εμπαιγμό και κοροϊδία των συμβασιούχων συναδέλφων τους, έκανε λόγο στο ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Στερεάς Ελλάδας Ευθύμιος Σκόνδρας. Όπως επισημαίνει ο κ. Σκόνδρας για πολλά χρόνια οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι έχουν στηρίξει σε πολύ μεγάλο βαθμό το σύστημα υγείας έχουν εξαιρετικές γνώσεις και θα πρέπει να βρεθεί μια λύση, με συμφωνία από όλα τα κόμματα, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μονιμοποιηθούν.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις έξω από το Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Λαμίας:


Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ