Αρχική MAG24 TV ΛΑΜΙΑ: Στους δρόμους κατέβηκαν οι φοιτητές – Διαμαρτύρονται για την κατάσταση του...

ΛΑΜΙΑ: Στους δρόμους κατέβηκαν οι φοιτητές – Διαμαρτύρονται για την κατάσταση του κτιρίου του Πανεπιστημίου(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Πορεία Διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, 16 Μαΐου, στο κέντρο της Λαμίας, οι φοιτητές της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Οι φοιτητές καταγγέλουν ότι δεν έχει γίνει τίποτα για το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εδώ και καιρό με κίνδυνο μάλιστα και της σωματικής τους ακεραιότητας  και ζητούν άμεση λύση. Διαμαρτύρονται επίσης για την απόφαση των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να μεταφέρει το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Θετικών Επιστημών στις κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ Στερεάς κρίνοντας ότι οι εγκαταστάσεις είναι ανεπαρκείς για την στέγαση του συνόλου των φοιτητών αλλά και ακατάλληλες για την ασφάλεια τους.

Στην κάμερα του MAG24 μίλησε ο Δημήτρης Διαμαντής Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:

 

Δείτε την ανακοίνωση από τον Φοιτητικό Σύλλογο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:

«ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

– Άμεση επίλυση του κτιριακού προβλήματος της Σχολής Θετικών Επιστημών με παραχώρηση ή μίσθωση χώρου σε κοντινή απόσταση από το κτίριο του Πανεπιστημίου (πρώην Ακαδημία), που να καλύπτει τις ανάγκες για ομαλής λειτουργίας του Ιδρύματος και δέσμευση για την δημιουργία νέων κτιριακών υποδομών στο άμεσο μέλλον.

-Άμεση αποκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου που συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα τόσο των φοιτητών όσο και του προσωπικού του ιδρύματος.

Μετά από τη πλήρη αγνόηση των επανειλημμένων προσπαθειών μας να επικοινωνήσουμε με τις Πρυτανικές Αρχές, με στόχο την επίλυση των μακροχρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Μαΐου αποφάσισε τα εξής:

1)Καταγγέλλουμε την απόφαση των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να μεταφέρει το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Θετικών Επιστημών στις κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ στην Λαμία για τους ακόλουθους λόγους:

-Οι εγκαταστάσεις είναι ανεπαρκείς για την στέγαση του συνόλου των φοιτητών των προβλεπόμενων τμημάτων (Γενικό τμήμα φοιτητών πρώην ΤΕΙ, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Μαθηματικό & Φυσικό Πανεπιστημίου Θεσσαλίας)

-Οι εγκαταστάσεις κρίνονται ακατάλληλες για την ασφάλεια, τόσο των φοιτητών, όσο και του προσωπικού του ιδρύματος (έλλειψη έργων συντήρησης του κτηρίου) -Διακρίνεται προχειρότητα και έλλειψη μελέτης, όσων αφορά το πλάνο της μετακίνησης και της κάλυψης των αναγκών των φοιτητών

2)Καλούμε να στηρίξουν και να συμμετέχουν στον αγώνα μας οι φοιτητές του πρώην ΤΕΙ, με τους οποίους αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα, οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος, όπως και η τοπική κοινωνία της Λαμίας.

Η αδιαφορία των Πρυτανικών Αρχών και τοπικών φορέων (Δήμος, Νομαρχία) απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν φοιτητές, καθώς και οι προτεραιότητες που θέτει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, έχουν καταντήσει τις συνθήκες φοίτησής μας τριτοκοσμικές και επικίνδυνες!

Θυμίζουμε τα παρακάτω περιστατικά:

-Πτώση κομματιού της οροφής του αίθριου της Σχολής Θετικών Επιστημών, συμβάν που έχει παρατηρηθεί ήδη δύο φορές

-Πτώση της ψευδοροφής στις αντρικές τουαλέτες του κτηρίου

-Πτώση οροφής του εστιατόριου της Σχολής πάνω σε φοιτητή

-Πολλαπλές πλημμύρες που σημειώνονται, τόσο στο εστιατόριο, καθιστώντας το μη-λειτουργικό, όσο και στο εσωτερικό του κτηρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.