Αρχική Τοπικά Λαμία: Συνάντηση για το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Λαμία: Συνάντηση για το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

 

Σε πολύ καλό κλίμα ήταν η σημερινή συνάντηση για τη θεσμική θωράκιση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης (1940-1944) το οποίο, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα μεταφερθεί στη Πλ.Λαού, πίσω από το άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη, στο νεοκλασικό κτίριο που βρίσκεται στην οδό Αριστοτέλους και ανακαινίζεται με τη συνδρομή του Πράσινου Ταμείου.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος,  ο επικεφαλής της παράταξης “Λαμία στο Κέντρο” Παναγιώτης Στασινός και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ το σωματείο «Φίλοι του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης» εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρό του Δρ Βασιλική Λάζου και την Γενική Γραμματέα Σοφία Βακιρτζιδέλη.

Συζητήθηκαν αναλυτικά οι ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα για την καταγραφή και τεκμηρίωση του μουσειακού υλικού, το οποίο εκτίθεται στο Μουσείο, ενώ τέθηκε το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του Κανονισμού Λειτουργίας και της Μουσειολογικής Μελέτης.

Τέλος, αναφέρθηκαν στο σύμφωνο συνεργασίας με το σωματείο «Φίλοι του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης» που αναμένεται να υπογραφεί ώστε το Μουσείο να αποτελέσει το ορόσημο για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και ένα πραγματικό κόσμημα στο κέντρο της Λαμίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.