Αρχική MAG24 TV Λαμία: “Θα αποδοθούν οι ευθύνες για τα τραγικά περιστατικά στο Νοσοκομείο” (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Λαμία: “Θα αποδοθούν οι ευθύνες για τα τραγικά περιστατικά στο Νοσοκομείο” (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Βήμα βήμα και με σωστή προσπέλαση έγινε η διάγνωση της 14χρονης. Δεν κάνουμε ακτινογραφίες στα παιδιά” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, Δημήτρης Σφύρας.

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν σήμερα, Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, ο διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας, Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης, ο Αναπληρωτής Διοικητής, Ανδρέας Κολοκυθάς και ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝΛ και Συντονιστής Διευθυντής της ΜΕΘ, Δημήτρης Σφύρας.

Σκοπός της Συνέντευξης αυτής σύμφωνα με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, Ευάγγελου Χατζημαργαρίτη, είναι να αποκατασταθεί η αλήθεια της πρωτοφανούς διαστρέβλωσης της αλήθειας για την διαχείριση του περιστατικού της άτυχης 14χρονης που κατέληξε στο Νοσοκομείο Λάρισας και βύθισε στην θλίψη την οικογένειά της αλλά ολόκληρη την Λαμία.

Είναι πρέπον όμως να τοποθετηθούν τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση για το Νοσοκομείο μας” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Διοικητής του ΓΝΛ.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝΛ, Δημήτρη Σφύρα, “όλα έγιναν βήμα βήμα και σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ακολουθείται στα παιδιά. όλα έχουν μία σειρά και μία διαγνωστική προσπέλαση που ακολουθήθηκε στην περίπτωση της 14χρονης

“Τονίζω ότι κανένα παιδί που χειρουργήθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας δεν είχε καμία επιπλοκή και ακόμα περισσότερο δεν κατέληξε. Θυμίζω ότι οι δύο περιπτώσεις που έχουν δει το φώς της δημοσιότητας δεν κατέληξαν στο Νοσοκομείο μας ως αναφέρεστε, αλλά μετά από πολύωρη αντιμετώπιση σε άλλα νοσοκομεία.” αναφέρει ο Αναπληρωτής Διοικητής, Κολοκυθάς Ανδρέας. 

Διαβάστε τι ακριβώς ειπώθηκε από τον Διοικητή

Πάνω από όλα, επιτρέψτε μας και από ετούτο το βήμα να εκφράσουμε τα θερμά μας  συλλυπητήρια στους γονείς, συγγενείς και φίλους της Ιωάννας.

 

Κυρίες και Κύριοι

Σεβόμενοι και απόλυτα ευαισθητοποιημένοι για την δύσκολη στιγμή που περνάει η οικογένεια και όλη η τοπική κοινωνία, η Διοίκηση του Νοσοκομείου αποφάσισε να μην τοποθετηθεί, μέχρι σήμερα επί των δηλώσεων που αφορούν το συγκεκριμένο περιστατικό, έχοντας εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη αλλά και στους λοιπούς ελεγκτικούς μηχανισμούς που διέπουν την λειτουργία μας.

 

Λόγω όμως, της πρωτοφανούς και άδικης διαστρέβλωσης των πραγματικών γεγονότων διαχείρισης του περιστατικού ως προς την υποδοχή, διερεύνηση, την διάγνωση και διαχείριση του, αλλά και των συνθηκών λειτουργίας του Νοσοκομείου μας, με αποτέλεσμα την διασάλευση του κλίματος εμπιστοσύνης των πολιτών ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας και το κίνδυνο της δημόσιας υγείας στην περιοχή – Όπως φαίνεται από τα στοιχεία που εδόθησαν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι:

 

 

 

  • Ήδη από τον Μάρτιο του 2018, η λειτουργία του Νοσοκομείου μας είναι αδιάκοπη και στελεχώνεται καθημερινά με ειδικευμένους Ιατρούς, τόσο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών όσο και στις κλινικές, ενώ η αρτιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών έχει συντελέσει στο να έχει υψηλότατα ποσοστά νοσηλείας και θεραπείας στις διάφορες Κλινικές. Στο Νοσοκομείο της πόλης μας πραγματοποιούνται ετησίως περίπου 18.000 Νοσηλείες, 85.000 επισκέψεις στα Εξωτερικά Ιατρεία και αντιμετωπίζονται επιτυχώς 45.000 επισκέψεις στα Επείγοντα, περιλαμβάνοντας ιδιαίτερα σοβαρά ατυχήματα που συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή. Πραγματοποιούνται 3.500 χειρουργικές επεμβάσεις και 1000 εισαγωγές στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και στη Μονάδα Στεφανιαίων Νόσων. Διενεργούνται δύσκολες χειρουργικές και εξειδικευμένες Νευροχειρουργικές και αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις, μεταμοσχεύσεις και αντιμετωπίζονται σοβαρά ογκολογικά περιστατικά με υψηλά ποσοστά θεραπεία και επιβίωσης.
  • Το Γ.Ν Λαμίας διαχρονικά αλλά και ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, καλύπτει πλήθος περιστατικών που προσέρχονται από γειτονικούς Νομούς, καθώς είναι το Νοσοκομείο Αναφοράς στα εξειδικευμένα τμήματα και κλινικές του.
  • Επιδεικνύοντας ευθύνη και σεβασμό στην υπόθεση από την πρώτη στιγμή, για λόγους αμεροληψίας ζητήσαμε από την Υγειονομική Περιφέρεια να διατάξει συνολική ΕΔΕ από νοσοκομείο που δεν εμπλέκεται με την υπόθεση της επιστημονικής διερεύνησης του περιστατικού από το Νοσοκομείο μας αλλά και της Χειρουργικής Επέμβασης και της 26ώρης Μετεγχειρητικής νοσηλείας από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου και κατέληξε η Ιωάννα. Ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας διέταξε την διενέργεια ΕΔΕ ορίζοντας Ιατρό Συντονιστή Διευθυντή από το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.
  • Παράλληλα με αμεσότητα και εγκυρότητα καταθέσαμε το σύνολο των στοιχείων του ιατρικού φακέλου που αφορούν την διαχείριση της Επιστημονικής διερεύνησης του περιστατικού από το Νοσοκομείο μας στους Γονείς, στην Εισαγγελία Λαμίας και Λάρισας, το ΣΕΥΠ αλλά και στην κατεπείγουσα ΕΔΕ που διατάχθηκε, για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και για την απόδοση ευθυνών. Αφού αναμένουμε τα Πορίσματά τους, θα συμβάλλουμε πλήρως και τα μέγιστα, με οποιοδήποτε τρόπο, και στους 4 ελεγκτικούς μηχανισμούς που ενεργοποιήθηκαν άμεσα, για την αποκατάσταση της αλήθειας και την ανάδειξη των συνθηκών κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η ιατρική διερεύνηση και αξιολόγηση του περιστατικού από το Νοσοκομείο μας, αλλά και η Χειρουργική Επέμβαση και η Μετεγχειρητική φροντίδα από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου και κατέληξε η Ιωάννα.
  • Με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και την καθοδήγηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας οφείλουμε να αναδείξουμε τα αποτελέσματα του Ελέγχου και να εφαρμόσουμε πλήρως, τις όποιες τυχόν πειθαρχικές και άλλες ευθύνες που ενδεχομένως να προκύψουν, για το άτυχο συμβάν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Είναι πρέπον όμως να τοποθετηθούν τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση για το Νοσοκομείο μας, δίδω το λόγο στο διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου μας κο Δημήτρη Σφύρα Συντονιστή Διευθυντή ΜΕΘ και μετά στον αναπληρωτή διοικητή για την τοποθέτηση του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.