Αρχική Βιβλίο Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Κωστούλα «Γαστρονομική Νοημοσύνη», στη Λαμία

Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Κωστούλα «Γαστρονομική Νοημοσύνη», στη Λαμία

 Τι γίνεται όταν ένας διευθυντής τραπέζης από τη Φτέρη Φθιώτιδας «ανακαλύψει» την κουζίνα…

Ο Δήμος Λαμιέων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φτεριωτών σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Κωστούλα «Γαστρονομική Νοημοσύνη» την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου και ώρα 7.00μ.μ. στην αίθουσα Αρχαίας Αγοράς της Δημοτικής Πινακοθήκης «Αλέκος Κοντόπουλος» (Αινιάνων 6-8).

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Φθιώτιδας Νίκος Δασκαλόπουλος ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν ο πολιτιστικός συνεργάτης του Star Κεντρικής Ελλάδας Παναγιώτης Αγγελόπουλος, η καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας Πάβια Αργυρίου και ο συγγραφέας.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά ο Γιώργος Μελεμενής.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Όπως αναφέρει ο κύριος Κωστούλας “O χρηματοπιστωτικός τομέας ήταν από τους τομείς με την μεγαλύτερη ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Όντας μέλος αυτής της ευρύτατης και ακμάζουσας συντεχνίας είχα τη ευκαιρία να υπηρετήσω, εκ του σύνεγγυς, αυτό που θα αποκαλούσαμε μεγάλο πλούτο.Με αυτήν την ιδιότητα, είμαι σε θέση να εκτιμήσω την άποψη ότι, η Γαστρονομία έχει μια ανεκτίμητη οφειλή προς το lifestyle και τους πλούσιους και ισχυρούς που συνωθούνται στις τάξεις του. Χάρις σ’ αυτούς, η κουζίνα ευτύχησε να δεχτεί και να αφομοιώσει τις πολύτιμες, για την Γαστρονομία, αρχές της πρωτοτυπίας, της σπατάλης, της πολυτέλειας και του περιττού. Χάρις σ’ αυτούς, οι κουζίνες όλου του κόσμου υπερέβησαν τα θεσμοθετημένα στερεότυπα της δημώδους κουζίνας, εμπλουτίστηκαν με καινοτόμες πρωτοβουλίες, με δάνεια, μιμήσεις και πειραματισμούς. Ανεξάρτητα, βεβαίως, από το γεγονός ότι όλα αυτά δεν προήλθαν από ένα ειλικρινές γαστρονομικό ενδιαφέρον. Ούτε στο πλαίσιο ενός καλώς εννοούμενου κοσμοπολιτισμού. Απλώς, η φυλή για την οποία μιλάμε δεν “ είδε” την εξωοικιακη εστίαση ως απόλαυση, αλλά, όπως και άλλα πράγματα, ως επίτευγμα.”

Δείτε την υπόλοιπη συνέντευξη εδώ

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα κ. Κωστούλα 

Τέως γενικός διευθυντής εταιρειών του ευρύτερου χρηματοπιστωτικού τομέα.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1962 από την Εμπορική τράπεζα, για να μεταπηδήσει το 1971 στο αμερικανικό τραπεζικό σύστημα. Πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ και του πρώτου μεταπτυχιακού της προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Οι επτά επαγγελματικές μετακινήσεις που περιλαμβάνει το βιογραφικό του σημείωμα, είναι ενδεικτικές των ευκαιριών που υπήρχαν διαθέσιμες στον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό χώρο, κατά τη διάρκεια της τριακονταετίας1970-2000.
Αντιπρόεδρος της CONTINENTAL Bank παλαιότερα, Corporate Manager στην Αραβοελληνική Τράπεζα, γενικός διευθυντής των ETBA Leasing και ABN AMRO Leasing στη συνέχεια, τελείωσε την τραπεζική του καριέρα ως γενικός διευθυντής της ΚΥΠΡΟΥ Leasing και Sinior Manager της Τράπεζας Κύπρου. Αποχωρώντας από την Τράπεζα Κύπρου, συνίδρυσε το 1998 τη χρηματιστηριακή εταιρεία ΜΕΡΙΤ ΑΧΕΠΕΥ.

Παράλληλα με την τριανταπεντάχρονη διευθυντική του εμπειρία, από πολύ νωρίς ενδιαφέρθηκε για τα θεωρητικά του Μάνατζμεντ. Αυτό, και ως αποτέλεσμα μιας στέρεης επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσα από πληθώρα σεμιναρίων, προγραμμάτων και συνεδρίων.
Αποτέλεσμα των πλούσιων γνώσεων και εμπειριών του είναι πέντε βιβλία,πάνω στην ευρύτερη θεματική του Μάνατζμεντ:

  • Το Μάνατζμεντ-Η τεχνολογία της συμπεριφοράς και της απόφασης Ευρωεκδοτική
  • To Planning- Από το επείγον στο σημαντικό – Ευρωεκδοτική
  • Μάνατζμεντ-375 επισημάνσεις – Λιβάνης
  • Επάγγελμα Μάνατζερ – Επτάλοφος
  • Και οι Μάνατζερ έχουν ψυχή- Επτάλοφος
    Το τελευταίο του βιβλίο, γενικής προβληματικής αυτό, τιτλοφορείται:
  • Διαβα-ζώντας με το μολύβι στο χέρι – Επτάλοφος

Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων σε αθηναϊκές εφημερίδες και περιοδικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.