Αρχική Εκδηλώσεις Λαμία: Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φθιώτιδας μοίρασε λουλούδια για την Εργατική Πρωτομαγιά(ΦΩΤΟ)

Λαμία: Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φθιώτιδας μοίρασε λουλούδια για την Εργατική Πρωτομαγιά(ΦΩΤΟ)

1η Μαΐου – Ημέρα μνήμης τιμής και αγώνα

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, τίμησε την Εργατική Πρωτομαγιά σήμερα το πρωί στη Λαμία, βγαίνοντας στον δρόμο και στην πλατεία Διάκου με τραγούδια και μοιράζοντας κόκκινα τριαντάφυλλα στους περαστικούς

Για να τηρηθούν οι απαραίτητοι κανόνες ασφαλείας για τη δημόσια υγεία, στην εκδήλωση συμμετείχαν μόνο ορισμένα από τα μέλη της Διοίκησης με επικεφαλής την Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Σοφία Ανεστοπούλου που μίλησε για τη σημερινή ημέρα μνήμης και αγώνα, αλλά και για τα όσα ακολουθούν για όλους τους εργαζομένους μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού:

«Αποδίδουμε φόρο τιμής σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν στο παρελθόν για τα στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα, για την Δικαιοσύνη την Δημοκρατία την Ελευθερία.

Δυστυχώς η φετινή Πρωτομαγιά σημαδεύτηκε από ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο παγκοσμίως , μια τεράστια υγειονομική κρίση που πλήττει και τη χώρα μας.

Τους τελευταίους 2 μήνες η χώρα μας βρίσκεται σε καραντίνα και μαζί με τη χώρα βρίσκεται σε καραντίνα η πλειοψηφία της εργασίας.

Είναι πολύ μεγάλος ο προβληματισμός για την επόμενη ημέρα

Πόσοι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στην εργασία τους και με ποιους όρους;

Πόσες επιχειρήσεις θα καταφέρουν να ξανανοίξουν, να σταθούν πάλι στα πόδια τους και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας που είχαν προ κρίσης;

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα στήριξης της απασχόλησης, αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Άκουσα χθες τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων και πρέπει να πω ότι θα χρειαστούν από αύριο πολλές διευκρινίσεις.

Τα 2 θετικά σημεία που ξεχωρίζω αρχικά είναι:

Η παράταση των Σ.Σ.Ε. και των Διαιτητικών αποφάσεων  έως τις 30 Ιουνίου που έληξαν από 28-2 έως 30-4, με σκοπό να δοθεί χρόνος στους κοινωνικούς εταίρους να προβούν σε συλλογικές διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέων συμβάσεων και η αναπλήρωση του εισοδήματος των εργαζόμενων  που θα επιστρέψουν στην εργασία τους με μειωμένο ωράριο και μειωμένο εισόδημα μέσω των προγραμμάτων sure.

Κι εδώ πρέπει να δοθούν άμεσα διευκρινίσεις. Η αναπλήρωση του μισθού πως θα γίνει; Στο σύνολο του μισθού; Η θα γίνει αναπλήρωση του μισθού με βάσει τον κατώτατο μισθό, που θα σημαίνει μεγάλη απώλεια εισοδήματος για τους εργαζόμενους;

Θα πρέπει άμεσα να δοθούν διευκρινίσεις σχετικά με τα μέτρα στήριξης της απασχόλησης. Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται άμεσα η στήριξη της απασχόλησης αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Από αυτή τη κρίση πρέπει να βγει όρθια ολόκληρη η ελληνική κοινωνία!

Κλείνοντας απευθύνω αγωνιστικό χαιρετισμό στους 1200 εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ που αγωνίζονται καθημερινά σε ένα απαξιωμένο και εγκαταλελειμμένο  εργοστάσιο ζητώντας το αυτονόητο! ΔΟΥΛΕΙΑ & ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΚΟΠΟΥ ΤΟΥΣ!

Το Ε.Κ.Π.Ε.Φ. βρίσκεται στο πλευρό τους και συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα τους και στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει για τις ερχόμενες ημέρες!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.