Αρχική MAG24 TV Λαμία: Το πιο πολύτιμο δώρο από τον Δήμο στο Νοσοκομείο! Νέο κρεβάτι...

Λαμία: Το πιο πολύτιμο δώρο από τον Δήμο στο Νοσοκομείο! Νέο κρεβάτι ΜΕΘ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Κολοκυθάς Καραϊσκος Νοσοκομειο

To μεσημέρι της Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου έγινε η παράδοση-παραλαβή της δωρεάς μιας κλίνης ΜΕΘ και του συνοδού εξοπλισμού της, στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας από τον Δήμο Λαμιέων, όπως ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων στη συνεδρίαση της 18ης Νοεμβρίου και δέχθηκε τη σχετική  εισήγηση του  Δημάρχου.

Η κλίνη ΜΕΘ αποτελεί τη  συνδρομή του Δήμου Λαμιέων, προκειμένου να ενισχυθεί το νοσοκομείο, για να αντιμετωπιστεί η κρισιμότητα της κατάστασης λόγω της ταχείας μετάδοσης του κορωνοϊού covid-19 και της έξαρσης των κρουσμάτων στην ευρύτερη περιοχή μας.

Η κλίνη Μονάδας Εντατικής Θεραπείας [ΜΕΘ] και ο εξοπλισμός της, περιλαμβάνει : (α) κλίνη κατάλληλη για νοσηλεία ασθενών στην μονάδα εντατικής θεραπείας με στρώμα κατάλληλο για κλίνη ΜΕΘ, με σύστημα θεραπείας για πνευμονοπάθειες (β) monitor κατάλληλο για κλίνη ΜΕΘ, (γ) αντλία χορήγησης υγρών και φαρμάκων, (δ) αντλία χορήγησης φαρμάκων με σύριγγα και (ε) βάση διαχείρισης τροφοδοσίας αντλιών (6) υποδοχών με στάτο αντλιών χορήγησης φαρμάκων.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων, κατά τη παράδοση της κλίνης,  δήλωσε  σχετικά :

«….. Όταν βλέπουμε τη καθημερινή  μάχη που δίνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές, αλλά και όλοι οι υγειονομικοί του Νοσοκομείου μας για να σώσουν συμπολίτες μας,  τότε η δική μας συνεισφορά, η συνεισφορά του Δήμου μας και ουσιαστικά των δημοτών μας και της ίδιας της κοινωνίας μας,  με την προσφορά ενός πλήρως εξοπλισμένου κρεβατιού μονάδας εντατικής θεραπείας,  φαντάζει κάτι το αυτονόητο. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να δείξουμε σε όλους αυτούς που προσπαθούν να κρατήσουν όρθια την ελληνική κοινωνία, ότι αναγνωρίζουμε το έργο τους και είμαστε κοντά τους. Εύχομαι  και η μικρή αυτή  προσφορά του Δήμου μας να συμβάλει στην νικηφόρα έκβαση του μεγάλου αυτού αγώνα  απέναντι  σ’ αυτόν τον ύπουλο και αόρατο εχθρό, που αποδεκατίζει τους συμπολίτες μας, χτυπώντας το θεμέλιο της κοινωνίας μας,  την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και καταδικάζοντας τους  ασθενείς στην απόλυτη μοναξιά.  Εύχομαι σε όλες και σε όλους καλά Χριστούγεννα και να είναι τα τελευταία που ζούμε αυτές τις συνθήκες. Περαστικά σε όλες και σε όλους που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μας και καλή  δύναμη στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό…..»

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας Ανδρέας Κολοκυθάς ευχαριστώντας τον Δήμαρχο Λαμιέων και το Δημοτικό Συμβούλιο που στάθηκαν από την αρχή της πανδημίας δίπλα στο Γ.Ν.Λαμίας , υπογράμμισε πως «αυτή η δωρεά έρχεται να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα στο οποίο δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να αντιμετωπιστεί, δηλαδή να βρεθεί ένα κρεβάτι ΜΕΘ»

Δείτε το βίντεο με όσα είπε ο κ.Καραΐσκος και ο κ.Κολοκυθάς: 

Νοσοκομείο Λαμίας Πέτρινο
Όλες οι εξελίξεις για τους νοσηλευόμενους στο Πέτρινο του στο Νοσοκομείου Λαμίας, από τον Διοικητή Ανδρέα Κολοκυθά:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.