Αρχική Τοπικά Λαμία: Βάφουν, στήνουν, κλαδεύουν…Πυρετωδώς ετοιμάζονται τα καφέ της πλατείας Ελευθερίας

Λαμία: Βάφουν, στήνουν, κλαδεύουν…Πυρετωδώς ετοιμάζονται τα καφέ της πλατείας Ελευθερίας

Όσα τραπεζοκαθίσματα είχαν μαζευτεί στις αρχές του χειμώνα επιστρέφουν...πολλαπλασιασμένα!!!

Από το πρωί της Τετάρτης η πλατεία Ελευθερίας μοιάζει με μηχανουργείο…Με εντατικούς ρυθμούς το απαραίτητο αισθητικό «φρεσκάρισμα» αλλά και οι απαραίτητες για τις αποστάσεις των πελατών κατασκευές και ρυθμίσεις

Συνεργεία και υπεύθυνοι καταστημάτων δουλεύουν στο φουλ για να είναι όλα έτοιμα να πιούμε όλοι εμείς ξανά το καφεδάκι μας στην πλατεία Ελευθερίας!

Φυσικά ετοιμασίες γίνονται σε όλους τους εξωτερικούς χώρους των καφέ σε όλη την πόλη από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι τα καταστήματα της εστίασης θα ανοίξουν πιο νωρίς από το αρχικώς καθορισμένο, δηλαδή στις 25 Μαΐου αντί της 1ης Ιουνίου.

Η κίνηση στην πόλη τις τελευταίες ημέρες είναι ενθαρρυντική για όλους τους επιχειρηματίες που άνοιξαν τώρα. Ευελπιστούμε ότι την επόμενη εβδομάδα οι πεζόδρομοι με τα καφέ στο κέντρο θα είναι γεμάτοι κόσμο – αλλά πάντα με αποστάσεις ώστε να μείνουμε όλοι ασφαλείς και «έξω» από το σπίτι όπως θέλει το καλοκαίρι στην Ελλάδα.

Το μεσημέρι της Τετάρτης δημοσιεύθηκε και ο πλήρης οδηγός επανεκκίνησης για τη μαζική εστίαση από τον ΕΦΕΤ

Πάμε να δούμε πώς θα λειτουργήσουμε πελάτες και καταστηματάρχες από Δευτέρα 25 Μαΐου:

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.) και την Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠ.Ο.ΕΣ), ενόψει της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης από τις 25 Μαΐου 2020, εκδίδει τον «Οδηγό Επανεκκίνησης για τη Μαζική Εστίαση» με σκοπό την παροχή απλών και πρακτικών οδηγιών προσαρμογής στο πλαίσιο της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο COVID-19. Οι οδηγίες βασίζονται στην ανάλυση του προφίλ επικινδυνότητας του ιού για τους χώρους εστίασης και στις βέλτιστες πρακτικές όπως αυτές αποτυπώνονται σε διεθνείς και εθνικές συστάσεις.

Στην ομάδα που συνέταξε τον οδηγό συμμετείχαν, εκτός από στελέχη του ΕΦΕΤ, εξέχοντες επιστήμονες από τον ακαδημαϊκό χώρο καθώς και έμπειρα στελέχη των επιχειρήσεων τροφίμων, μέλη των ανωτέρω αναφερόμενων φορέων.

Ο ΕΦΕΤ θα επικαιροποιεί τον οδηγό όποτε κρίνεται αναγκαίο με βάση τα νεώτερα δεδομένα.

Για τον πλήρης οδηγό του ΕΦΕΤ για την εστίαση πατήστε εδώ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.