Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Λαμία: Ζήστε τη μαγεία του χορού ξεκινώντας από τη σχολή «Χορός & Χώρος» του Μ.Περπερίδη

Για άλλη μια χρόνια, η σχολή κλασικού και σύγχρονου χορού ΧΟΡΟΣ & ΧΩΡΟΣ περιμένει τους μικρούς και μεγάλους της μαθητές, να γνωρίσουν την τέχνη του χορού και να μάθουν να εκφράζονται μέα από την κίνηση, το ρυθμό και τη μουσική.

A-1 -100381aaΤα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι:

Κλασικό Μπαλέτο
Αποτελεί τη βάση όλων των ειδών χορού και έχει δική του ορολογία για τις κινήσεις που περιλαμβάνει. Είναι μια τέχνη που απαιτεί πειθαρχία και εμπεριέχει την αρμονία της κίνησης και την τελειότητα. Πολλά άλλα είδη χορού βασίζονται στις θεμελιώδεις αρχές του Κλασικού Μπαλέτου.
Το Μπαλέτο γυμνάζει όλους τους μύες του σώματος συμμετρικά, βελτιώνει και διορθώνει τη στάση της σπονδυλικής στήλης και των άκρων, αναπτύσσει τη φαντασία των παιδιών και επιδρά θετικά στην ψυχοπνευματική ισορροπία και την πολιτισμική τους ανάπτυξη.

A-1 -100607aaΣύγχρονος Χορός
Εξελίχθηκε τον 20ό αιώνα. Ενθαρρύνει τους χορογράφους να εκφράσουν στις χορογραφίες τα εσωτερικά τους συναισθήματα και να δημιουργήσουν τις δικές τους κινήσεις. Υπάρχουν πολλά συστήματα και μέθοδοι Σύγχρονου Χορού που βασίζονται στην τεχνική του Κλασικού Μπαλέτου, όμως υπάρχει μία πλήρης ελευθερία στις κινήσεις και η έρευνα του Σύγχρονου Χορού με νέους τρόπους σκέψης και χορευτικής έκφρασης είναι συνεχής.

B -2-100097aaHIP-HOP
Δίνουν τη δυνατότητα στους νέους ανθρώπους, με τη σύγχρονη μουσική και το ρυθμό να εκφραστούν δημιουργικά με ελεύθερη κίνηση χωρίς περιορισμούς, να γυμναστούν με δυναμισμό και ένταση και να αναπτύξουν τη φαντασία τους μέσω αυτοσχεδιασμών.

A-1 -100123aa• Μουσικοκινητική Αγωγή
Είναι μουσικοπαιδαγωγική μέθοδος που απευθύνεται σε μικρά παιδιά ηλικίας 3,5 – 5,5 ετών, με στόχο την ανάπτυξη του ρυθμού και την τόνωση του μυϊκού συστήματος μέσα από διασκεδαστικές ασκήσεις και παιχνίδια, κινήσεις αυτοσχεδιασμού και οργανωμένη κίνηση. Επίσης, οξύνει τις αισθήσεις (ακοή, όραση, αφή). Βοηθάει στην ανάπτυξη της κοινωνικότητας, της συνεργασίας και της ομαδικότητας. Πολεμάει τα συμπλέγματα και τις ψυχικές αναστολές και βοηθάει στην απόκτηση υπευθυνότητας και αυτοπεποίθησης.
Η μουσικοκινητική αγωγή προετοιμάζει τα παιδιά για την ομαλή ένταξή τους στις τάξεις του μπαλέτου δημιουργώντας υπεύθυνες, ευέλικτες και ζωηρές προσωπικότητες.
Είναι ένα από τα πιο υπεύθυνα και ευαίσθητα μαθήματα γιατί διαπλάθει μικρά παιδιά στα οποία πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στη σωματική τους ασφάλεια και στην ψυχική τους ισορροπία.

A-1 -100692aa A-1 -100129aa A-1 -100163aaB -2-100156aa B -2-100154aaA-1 -100486aa
Οι εγγραφές στη σχολή μας ξεκινούν την 1η Σεπτεμβρίου και η γραμματεία της Σχολής είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 18.00 μέχρι τις 21.00 .

Τα μαθήματα ξεκινούν στις 15 Σεπτεμβρίου

Οι φωτογραφίες είναι από ρτην φετινή παράσταση της σχολής


ΧΟΡΟΣ & ΧΩΡΟΣ –  ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΕΡΠΕΡΙΔΗΣ
Σχολή Μπαλέτου και Σύγχρονου Χορού
Υψηλάντη 72 , Λαμία
Τηλ. : 22313 02013, 697 2220198
Facebook/ChorosKaiChoros

 

 

 


Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ