Αρχική Τοπικά Λαμία: Στις επόμενες μέρες ξεκινά το Ιατρείο Οστεοπόρωσης στο Γενικό Νοσοκομείο

Λαμία: Στις επόμενες μέρες ξεκινά το Ιατρείο Οστεοπόρωσης στο Γενικό Νοσοκομείο

Με ανακοίνωσή του το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας σας ενημερώνει ότι στο πλαίσιο λειτουργίας της Ορθοπεδικής Κλινικής, από την 05/12/2019 οργανώθηκε και πλέον θα λειτουργεί Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο Οστεοπόρωσης, υπό την ευθύνη του Ορθοπεδικού Ιατρού κ.κ: Κων/νου Καββαδία, Δ/ντή Ορθοπεδικής ΕΣΥ και με την συνεργασία του κ.κ Ανδρέα Κάντζιου, Επ Β’ Ορθοπεδικής ΕΣΥ, κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα 22313-56081, 22313-56082, 22313-56582.

 

Η Οστεοπόρωση είναι η συχνότερη Χρόνια Μεταβολική Οστική Νόσος. Χαρακτηρίζεται από μείωση της οστικής πυκνότητας και μειωμένη οστική αντοχή, με συνέπεια την ευθραυστότητα των οστών και τον αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων.

Είναι μια “σιωπηλή” vόσος, δεν παρουσιάζει δηλαδή συμπτώματα για μεγάλο χρονικό διάστημα, έως ότου η μειωμένη οστική αντοχή οδηγήσει σε κάποιο κάταγμα σπονδυλικό, ισχίου ή σε άλλη θέση του σκελετού.

Η Οστεοπόρωση αποτελεί μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας καθώς είναι συχνή και με υψηλό κοινωνικό και οικονομικό κόστος.
Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κατανοητή η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας της Οστεοπόρωσης για την πρόληψη των καταγμάτων.

Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε η σύσταση εξειδικευμένου ιατρείου Οστεοπόρωσης το οποίο σε συνδυασμό με την – από έτους τουλάχιστον – λειτουργία σύγχρονου μηχανήματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας (Horizon Wi Hologic) και των απαραίτητων αιματολογικών εξετάσεων που πραγματοποιούνται στο νοσοκομείο μας, θα βοηθήσουν στην ορθή εκτίμηση και θεραπεία των ασθενών με Οστεοπόρωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.