Αρχική Τοπικά Lockdown: Με τι κωδικό SMS θα ψωνίσουμε χριστουγεννιάτικα είδη

Lockdown: Με τι κωδικό SMS θα ψωνίσουμε χριστουγεννιάτικα είδη

Την ερχόμενη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα κασταστήματα που πωλούν χριστουγεννιάτικα είδη, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Στέλιος Πέτσας γνωστοποιώντας παράλληλα πως το γενικό lockdown παρατείνεται μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζεται η αποστολή SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις με την προσθήκη του απαραίτητου κωδικού.

Για να μεταβούμε λοιπόν σε κατάστημα με χριστουγεννιάτικα είδη θα πρέπει να αποστείλουμε τον κωδικό 2, (μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα), το όνομά μας και τη διεύθυνση κατοικίας μας.

Υπενθυμίζεται ότι οι κωδικοί που αποστέλλονται στις 13033 για τις μετακινήσεις κατα την περίοδο του lockdown είναι οι εξής:

Κωδικός 1: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
Κωδικός 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα ή σε σημείο προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
Κωδικός 3: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
Κωδικός 4: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
Κωδικός 5: Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Κωδικός 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
Οι πολίτες, ακόμα, μπορούν να μετακινούνται έχοντας συμπληρώσει το σχετικό έντυπο ή με χειρόγραφη βεβαίωση, όπως αναφέρεται και στο forma.gov.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.