Αρχική Πολιτική Μ-Λ ΚΚΕ: Ορισμός της υποτέλειας και της ξενοκρατίας

Μ-Λ ΚΚΕ: Ορισμός της υποτέλειας και της ξενοκρατίας

ellada-crisi
Η ταπεινωτική συνθηκολόγηση και υποταγή της κυβέρνησης Τσίπρα στις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών και η επιβολή  του νέου αντιλαϊκού μνημονίου με την κατεπείγουσα ψήφιση στη Βουλή των προαπαιτούμενων και των εφαρμοστικών νόμων, από κοινού με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, ήταν μια αναπόφευκτη, αναμενόμενη και προδιαγεγραμμένη πορεία, που επισφράγισε το θλιβερό κατάντημα της «κυβερνώσας αριστεράς», έξι μήνες μετά την εκλογή της.

Και όσοι μέσα ή γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται τάχα έκπληκτοι από μια τέτοια αντιδραστική εξέλιξη, προσπαθώντας να αποσείσουν τις ευθύνες τους, αυτοί δεν κάνουν τίποτε άλλο, παρά να εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να σκορπούν τις ίδιες αυταπάτες για τον πραγματικό ρόλο και το χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ  και το ταξικό περιεχόμενο της κυβερνητικής πολιτικής του.
Η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και προσωπικά  ο Τσίπρας  για να περάσουν το τρίτο μνημόνιο κατέφυγαν στα ίδια «επιχειρήματα», αναπαράγοντας πανομοιότυπα τον ίδιο τρομοκρατικό εκβιασμό που χρησιμοποιήθηκε  από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να περάσουν τα δύο προηγούμενα μνημόνια. Για τρίτη φορά στήθηκε, τώρα με ακόμη μεγαλύτερη ένταση «από την πρώτη φορά κυβέρνηση αριστεράς» μια προπαγανδιστική  τρομοκρατική επιχείρηση εκβιάζοντας το λαό με την απειλή του Grexit και της χρεοκοπίας. Αυτός ο πολιτικός εκβιασμός της εκδίωξης από την Ευρωζώνη και της επιστροφής στη δραχμή αποτέλεσε και στα τρία μνημόνια το βασικό προπαγανδιστικό μοχλό για την καθυπόταξη του λαού προκειμένου να υπαχθεί και να παραμείνει η χώρα κάτω από τον έλεγχο των ιμπεριαλιστικών μνημονίων, αναγορεύοντας έτσι το «μονόδρομο» της ΕΕ σε απαραβίαστο θέσφατο για την πορεία της χώρας.
Όλο το προηγούμενο διάστημα εμφανίζονταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να παριστάνει τον εκφραστή των αισθημάτων εθνικής αξιοπρέπειας και περηφάνιας του λαού μας και τον υπερασπιστή  της πολιτικής εθνικής ανεξαρτησίας επειδή υποτίθεται αντιστέκονταν στις πιέσεις και τους εκβιασμούς που της ασκούνταν από τους «θεσμούς», δημαγωγώντας ασύστολα και ανέξοδα.
Η συνθηκολόγηση  και η παράδοση της κυβέρνησης Τσίπρα και η υπογραφή του νέου βάρβαρου μνημονίου υποτέλειας, με τους τροϊκανούς που τώρα να καταφθάνουν στην Αθήνα  για επιτόπιους  εξευτελιστικούς ελέγχους, όπως συνέβαινε και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αποδεικνύει  αδιάψευστα αν η κυβέρνηση  ασκεί πολιτική εθνικής ανεξαρτησίας ή πολιτική εθνικής υποτέλειας.
Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Μέσα στην ίδια τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με τα ξένα αφεντικά της, περιέχονται αυτολεξεί  τα παρακάτω μοναδικά για κυβέρνηση και Βουλή μιας χώρας: «Η κυβέρνηση οφείλει να συμβουλεύεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς για όλη τη νομοθεσία στους σχετικούς τομείς, με επαρκή χρόνο πριν από την υποβολή τους σε δημόσια διαβούλευση ή στη Βουλή».
Η αποδοχή μιας τέτοιας φοβερής δήλωσης συμμόρφωσης και υποταγής, ότι η κυβέρνηση θα φέρνει στη Βουλή για ψήφιση μόνο νόμους με τους οποίους θα είναι σύμφωνοι οι «θεσμοί», καταρρακώνει και εκμηδενίζει κάθε έννοια κυριαρχίας και κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και αποτελεί τον ορισμό της υποτέλειας και της ξενοκρατίας, αφού επίσημα διακηρύσσεται και θεσμοθετείται  ότι η κυβέρνηση και η Βουλή θα νομοθετούν και θα διοικούν σύμφωνα με τις εντολές των αφεντικών της τρόικας, των ξένων ιμπεριαλιστών.
Οι πλατιές λαϊκές μάζες που καταδικάζονται  να ζήσουν μέσα  σε ένα αντιδραστικό καθεστώς πείνας, φτώχειας και στερήσεων, πρέπει να βρουν τη δύναμη και το σθένος να βγουν ξανά στο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή των αντεργατικών μέτρων και των βάρβαρων μνημονίων, για την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ενάντια στους ξένους και ντόπιους  δυνάστες και εκμεταλλευτές και τα πολιτικά τους φερέφωνα κάθε απόχρωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.