Αρχική Ελλάδα Μ. Θεμιστοκλέους: Θα έχουμε φτάσει σε ένα καλό ποσοστό ανοσίας μέχρι το...

Μ. Θεμιστοκλέους: Θα έχουμε φτάσει σε ένα καλό ποσοστό ανοσίας μέχρι το Πάσχα, λόγω των εμβολιασμών

 

Την εκτίμηση ότι θα φτάσουμε σε ένα πολύ καλό ποσοστό ανοσίας έως το Πάσχα λόγω των εμβολιασμών, εξέφρασε κατά την ενημέρωση της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου στο υπουργείο υγείας ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους καθώς, όπως είπε, έχουμε ξεπεράσει στο σύνολο από την πρώτη στιγμή τις 725.000 εμβολιασμούς, ενώ τόνισε ότι υπάρχει αυξητική τάση στα ραντεβού για εμβολισμό.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Θεμιστοκλέους:

Η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από την μέσο όρο στο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης και βρίσκεται στην τέταρτη θέση στον ημερήσιο αριθμό εμβολιασμών τις τελευταίες εβδομάδες, σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε μια αυξητική τάση στα ραντεβού. Έχουν κλειστεί μέχρι στιγμής 1.420.000 ραντεβού. Τα 600.000 αφορούν ραντεβού πρώτης δόσης και τα 820.000 αφορούν τα ραντεβού της δεύτερης δόσης.

Υπενθυμίζω ακόμη μια φορά πως ο αριθμός των διαθέσιμων ραντεβού είναι σε άμεση συνάρτηση με τον αριθμό των δόσεων που έχει παραλάβει ή αναμένεται να παραλάβει η χώρα μας.

Το μήνα Μάρτιο συγκεκριμένα, έχουν κλειστεί ήδη 720.000 ραντεβού. Τα 170.000 είναι για την ηλικιακή ομάδα 60-64 και τα 550.000 ραντεβού είναι για τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες.

Συγκεκριμένα, για την ηλιακή ομάδα 60-64 αναμένεται να εμβολιαστούν μέχρι στιγμής, έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο περίπου περισσότεροι από 70.000 άτομα και έχουμε ραντεβού έτσι ώστε στο σύνολο να ξεπερνάνε τις 300.000.

Οι παραδόσεις των εταιρειών για τα εμβόλια συνεχίζονται με βάση τα χρονοδιαγράμματα. Παραλάβαμε σήμερα 112.000 από την εταιρεία Pfizer και την προηγούμενη εβδομάδα παραλάβαμε 24.000 δόσεις από την Moderna και 90.000 δόσεις από την AstraZeneca.

Η επίδραση του εμβολιασμού στην πορεία της πανδημίας

Στη χώρα μας, όπως και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά κυρίως στο Ισραήλ, όπου έχουμε μεγάλο αριθμό πολιτών που έχει εμβολιαστεί, βλέπουμε και στη δική μας χώρα να μειώνεται το επιδημιολογικό φορτίο στις μεγάλες ηλικίες και μέχρι στιγμής έχουμε ένα πολύ χαμηλό αριθμό ατόμων τα οποία έχουν νοσήσει και έχουν εμβολιαστεί – και αυτό κυρίως αφορά περιστατικά μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης.

Τις επόμενες μέρες θα παρουσιάσουμε αναλυτικά τα στοιχεία, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεμιστοκλέους, αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας, ειδικά σε δομές νοσοκομειακής ή γηριατρικής φροντίδας.

Έτοιμο το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού δίνεται μία μέρα μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης και οι πολίτες μπορεί να το κατεβάσουν από την πλατφόρμα gov.gr, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους TAXISNET και το ΑΜΚΑ και από σήμερα είναι διαθέσιμο και στα ΚΕΠ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.