Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Μα τι συμβαίνει με τους εφήβους σήμερα;»: Ομιλία/συζήτηση με την παιδοψυχολόγο και συγγραφέα Σοφία Ανδρεοπούλου

 

«Μα τι συμβαίνει με τους εφήβους σήμερα;»

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι και πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε!

Ομιλία/συζήτηση με την Σοφία Ανδρεοπούλου, MSc,

ψυχολόγο-παιδοψυχολόγο και συγγραφέα του βιβλίου

ΕΦΗΒΕΙΑ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΗΞΗ …ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΤΕ ΩΣ ΓΟΝΕΙΣ!

Βια, εξαρτήσεις, κρίση ταυτότητας, κατάθλιψη: οι έφηβοι περνάνε δύσκολα και εμείς οι γονείς τους ακόμα δυσκολότερα.

Ναι, αγαπάμε τους εφήβους μας και θέλουμε το καλύτερο για εκείνους. Ωστόσο, δεν τους καταλαβαίνουμε. Δεν καταλαβαίνουμε τι αισθάνονται, τι χρειάζονται, πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε.

Κι έτσι, αγχωνόμαστε για τα λάθος πράγματα και καταλήγουμε όλο να γκρινιάζουμε και να τσακωνόμαστε μαζί τους – κι αυτό πραγματικά βλάπτει εκείνους και στενοχωρεί εμάς.

Ελάτε να βρούμε μαζί τρόπους για να καταλάβουμε τους εφήβους μας και να φτιάξουμε μια πιο καλή σχέση μαζί τους – ώστε να τους βοηθήσουμε στα δύσκολα που βιώνουν και να ζούμε όλοι καλύτερα μέσα στο σπίτι!

Λίγα λόγια για την ομιλήτρια

Γεια σας! Είμαι η Σοφία Ανδρεοπούλου, MSc, και είμαι ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος. Έχω εκπαιδευτεί στη συστημική οικογενειακή θεραπεία και έχω κάνει μεταπτυχιακό στην παιδοψυχολογία. Διατηρώ εδώ και πολλά χρόνια γραφείο στη Γλυφάδα Αττικής, όπου δουλεύω με εφήβους και ενήλικες που θέλουν να κάνουν καλύτερη τη ζωή τους. Έχω μεταφράσει πολλά βιβλία ψυχολογίας και έχω γράψει τρία βιβλία συμβουλευτικής για γονείς που έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις Διόπτρα και ένα μυθιστόρημα για παιδιά που έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Αγαπάω τον γιο μου, τον άντρα μου, την Ελλάδα, τα ταξίδια, τα παιχνίδια, τη ζωή! Περισσότερα για μένα και τις ιδέες μου μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μου: www.sophiaandreopoulou.gr

 
Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ