Αρχική Αφιέρωμα “Μαύρισε” ο τόπος στις Μεξιάτες!!! Εντυπωσιακό θέαμα – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

“Μαύρισε” ο τόπος στις Μεξιάτες!!! Εντυπωσιακό θέαμα – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ένα εντυπωσιακό και συνάμα ασυνήθιστο θέαμα αντίκρισαν οι κάτοικοι των κοινοτήτων των Κομποτάδων και των Μεξιατών και αποθανάτισε ο φωτογραφικός φακός χθες το μεσημέρι, όταν ένα πολυάριθμο σμήνος από χιλιάδες ψαρόνια κάλυψε για αρκετή ώρα τον ουράνιο θόλο.

 

Το κοπάδι των πουλιών εκτελούσε για αρκετή ώρα εναέριες μανούβρες με μαθηματική ακρίβεια θυμίζοντας αεροπορικές επιδείξεις. Άλλες φορές πάλι κατέπεφταν με ορμή στα ελαιοπερίβολα της περιοχής παραπέμποντας σε σκηνές της χιτσκοκικής ταινίας «Τα Πουλιά».

Στην Ελλάδα είναι γνωστό ως Μαυροπούλι, Χειμώνι, Στούρνος, Καραβέλι και Τσιρόνι. Αυτή την εποχή του χρόνου το συγκεκριμένο είδος (Sturnus Vulgaris), το οποίο είναι μεταναστευτικό από τη βόρεια Ευρώπη, δημιουργεί πολυάριθμα σμήνη, καθώς μετακινείται και αναζητεί την τροφή του. Παράλληλα με την παραπάνω τακτική αντιμετωπίζει τις επιθέσεις των αρπακτικών πτηνών.

Όταν πετούν σε μεγάλους αριθμούς τους αρέσει να δημιουργούν ένα σμήνος, στο οποίο υπάρχει απόλυτη οργάνωση και αυστηρή ιεραρχία, προσφέροντας εικόνες σαν κι αυτές που απήλαυσαν οι κάτοικοι της κοιλάδας του Σπερχειού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.