Αρχική Ελλάδα Με τη Γεωργία, ρε!

Με τη Γεωργία, ρε!

Το θάρρος της Γεωργίας να μιλήσει από την πρώτη στιγμή ίσως να σταθεί αφορμή για μεγάλες αποκαλύψεις, μεγαλύτερες από αυτές που έχουν γίνει ως τώρα.

 

Διαβάστε το άρθρο της Κατερίνας Μπουγδάνη από το www.rosa.gr

Το σημερινό θέμα δεν θα έπρεπε να αφορά τη Γεωργία, δεν θα έπρεπε να υπάρχει ανάγκη δημόσιας υπεράσπισής της σε ένα θέμα που θα έπρεπε να έχει κλείσει, τουλάχιστον όσον αφορά τη δημόσια σφαίρα, χτες. Αφενός, όμως, οφείλουμε όλοι να τη συγχαρούμε δημόσια για την τόλμη της και αφετέρου πρέπει να σταθούμε απέναντι σε όσους την κατηγορούν με οποιαδήποτε αφορμή, μειώνοντας τη βαρύτητα της πράξης της ή επιμένοντας για λόγους που δύσκολα ή εύκολα μπορούν να ερμηνευθούν, να τη σπιλώσουν. Οφείλουμε για ακόμα μία φορά να πλειοδοτήσουμε υπέρ του κοριτσιού, όπως κάθε φορά που ένα κορίτσι βάλλεται.

Αποφάσισε η κοπέλα, δηλαδή η 24χρονη Γεωργία Μπίκα από τη Θεσσαλονίκη, να μιλήσει για την υπόθεσή της δημόσια, επώνυμα και ανοιχτά. Χωρίς παραποιήσεις, χωρίς πίξελ, με το πρόσωπο της φόρα πατρίδα σε πανελλήνια έκθεση. Γιατί η αλήθεια δε φοβάται να φανερωθεί. Είναι μια κίνηση γενναία κι έξυπνη ταυτόχρονα. Γενναία γιατί έχει να πολεμήσει με πολύ ισχυρά τέρατα, μπήκε απευθείας στο boss level η Γεωργία και πολύ έξυπνη γιατί, όταν ακριβώς έχεις να αντιμετωπίσεις τόσο ισχυρούς και αδίστακτους αντιπάλους, έχεις μεγάλη ανάγκη την ασπίδα που μπορεί να σου προσφέρει η δημοσιότητα. Πρέπει να είναι καλά φυλαγμένα τα νώτα σου, αλλιώς θα βρεθείς πολύ εκτεθειμένη.

Κακά τα ψέματα, όσο ιδεαλισμό και αν κουβαλάμε, πρέπει να έχουμε την ειλικρίνεια να δούμε ότι για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι δε αρκούν απλά μαχητικοί, συμπαθείς, αλληλέγγυοι δημοσιογράφοι, όση εμπειρία και αν κουβαλάνε. Όταν όλο το εγχώριο star system, που ακόμα και τον Λιγνάδη αναγκάστηκε να αφήσει ακάλυπτο και έκανε παντιέρα το metoo, αρχίζει τα ‘’ναι μεν, αλλά’’ και το ξέπλυμα, πατώντας πάνω σε ένα βιασμένο κορμί, τότε πρέπει και εσύ να επιλέξεις -ή να αφήσεις να σε επιλέξουν- τα πιο δυνατά ονόματα στον χώρο, ονόματα σαν του κίτρινου Μάκη, που έχει πιάσει στο στόμα του πολύ μεγάλα κεφάλια και για κάποιο λόγο παραμένει άθικτος. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να παραμείνει άθικτη και η Γεωργία. Και να ακουστεί η φωνή της όσο πιο μακριά γίνεται, όχι μόνο σε μια κοινότητα ανθρώπων που ούτως ή άλλως είναι με το μέρος της, αλλά κυρίως σε ένα κοινό που ή την κατακρίνει ή την αγνοεί.

Αν ψάχνουμε άλλοθι για επιλεκτική αλληλεγγύη, κάτι δεν πάει καλά. Η υπεράσπιση ατόμων που βάλλονται γίνεται για λόγους αρχής και όχι επειδή κάποιος ακολουθεί τον ίδιο αξιακό κώδικα με εμάς και μας μοιάζει. Στην περίπτωση της Τούνη, λόγου χάρη, που συνεχίζει να διχάζει. Προσωπικά ευθύς εξαρχής ήξερα ότι πρόκειται για μια φιλόδοξη κοπέλα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και επέλεξα μετά λόγου γνώσεως να την υπερασπιστώ δημόσια. Δεν εξαπατήθηκα και δε μετάνιωσα, ίσα ίσα ενισχύθηκε η στάση μου και πάλι το ίδιο θα έκανα. Γιατί αν αφήσουμε ξεκρέμαστη οποιαδήποτε Ιωάννα, αφήνουμε χώρο να απαξιωθεί οποιαδήποτε κοπέλα θέλει να εκθέσει δημόσια με θάρρος την ιστορία της και να βρει το δίκιο της.

Το θάρρος της Γεωργίας να μιλήσει από την πρώτη στιγμή ίσως να σταθεί αφορμή για μεγάλες αποκαλύψεις, μεγαλύτερες από αυτές που έχουν γίνει ως τώρα. Νιώθω ότι έχουμε να κάνουμε με ένα τεράστιο κομμάτι από ένα παζλ που συμπληρώνεται καιρό τώρα και θα συνεχίσει, μια εικόνα ενός ενιαίου δικτύου διαφθοράς που ξεκινάει από πολύ χαμηλά και φτάνει πολύ ψηλά, συνδέοντας την τηλεόραση, την πολιτική και τον επιχειρηματικό κόσμο. Όπως και να έχει, από τα καλόπαιδα και τα ομορφόπαιδα της διπλανής ως τα καλοαναθρεμμένα της μεγαλοαστικής τάξης, τους εγγυητές της κοινωνικής σταθερότητας, τους στυλοβάτες του ελληνικού πολιτισμού με τις παχυλές δωρεές, η νοοτροπία είναι κοινή και είναι αυτή καταρχάς που πρέπει να πολεμηθεί: οι γυναίκες (οφείλουν να) είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Εν προκειμένω, βέβαια, μιλάμε για ανθρώπους οι οποίο αντιμετωπίζουν οποιονδήποτε με τον ίδιο τρόπο. Στη μαμά μου, που με ρώτησε εντελώς καλοπροαίρετα, προβληματισμένη και θυμωμένη από τις αποκαλύψεις μιας εποχής πολύ διαφορετικής από τη δική της -μια εποχή σεξουαλικής πείνας που άντρες κάθε ηλικίας στρίμωχναν τις κοπέλες απροειδοποίητα σε σκοτεινές γωνιές- πώς γίνεται άντρες νέοι και πλούσιοι, που δεν στερούνται τη δυνατότητα του έρωτα, να είναι τόσο αχόρταγοι, απάντησα πολύ απλά ότι αν χόρταιναν κέρδος, θα χόρταιναν οτιδήποτε άλλο. Και μετά μου ήρθε στο μυαλό ο ηλικιωμένος μεγιστάνας από την ταινία ‘’8 χιλιοστά’’, που παραγγέλνει την κινηματογραφημένη δολοφονία μιας φτωχής κοπέλας ‘’επειδή μπορεί’’.

Θα κλείσω με άλλο ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτή την κοπέλα. Όχι μόνο για τη γενναιότητά της, αλλά συνάμα γιατί μετέτρεψε μία υπόθεση που η αποφορά της φέρνει εμετό, σε μια ανάσα, μια αίσθηση ηθικής ανάτασης και ελευθερίας. Μας δίνει περισσότερο κουράγιο να φωνάξουμε ακόμα πιο δυνατά ότι απέναντι σε όλα τα τέρατα του κόσμου, εμείς είμαστε αταλάντευτα, ψυχή τε και σώματι, με τη Γεωργία!

 

Πηγή: www.rosa.gr

O H. Γκιώνης εξηγεί πως λειτουργεί το κύκλωμα βιαστών σε Θεσσαλονίκη κι Αθήνα 

Τον τρόπο με τον οποίο δρα το κύκλωμα που φέρεται να αποκαλύφθηκε έπειτα από την καταγγελία 24χρονης κοπέλας για ομαδικό βιασμό σε ξενοδοχείο στην Θεσσαλονίκη, εξήγησε χθες μιλώντας στην εκπομπή Kontra 24 και τη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη, ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης.

Ο άνθρωπος που φρόντισε για να πέσει φως στην καταγγελία βιασμού της 24χρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να φωτιστούν κι άλλες πτυχές της υπόθεσης, αποκάλυψε πως λειτουργούσε το κύκλωμα μαστροπείας.

Εξήγησε πως στο κύκλωμα εμπλέκεται η ελίτ, και συγκεκριμένα μέλη των ανωτέρων κλιμακίων της κοινωνικής πυραμίδας, ενώ ανέφερε πως έχει στα χέρια του print screen στο οποίο ο θύτης έδινε εντολή σε κοπέλα που συνεργαζόταν μαζί τους, φωτογραφίες με κοπέλες που ήθελε να προσεγγίσει.

Ο ίδιος αποκαλύπτει πως υπήρχαν κοπέλες οι οποίες είχαν αναλάβει τον ρόλο να εντοπίζουν και προσεγγίζουν τα υποψήφια θύματα, να κερδίζουν την εμπιστοσύνη τους και τα παρασύρουν στα νύχια των επίδοξων βιαστών.

 Πηγή: www.rosa.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.