Αρχική Τοπικά Με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο συναντήθηκε ο Γιάννης Οικονόμου

Με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο συναντήθηκε ο Γιάννης Οικονόμου

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο είχε ο βουλευτής Φθιώτιδας κ. Γιάννης Οικονόμου. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η πορεία υλοποίησης του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» ύψους 2,5 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση τον περασμένο μήνα.

«Η σωστή αξιοποίηση του προγράμματος αυτού είναι πολύ κρίσιμη υπόθεση για τις υποδομές και την ποιότητα ζωής των Ελλήνων αλλά και των πολιτών της Φθιώτιδας. Είναι σημαντικό οι πόροι του προγράμματος να μην πολυκατακερματιστούν σε δράσεις που δεν θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή μας. Δίκτυα ύδρευσης, σχολικά κτίρια, αγροτική οδοποιία, περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, ψηφιακές υποδομές, είναι βασικοί τομείς που θα χρηματοδοτηθούν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα και εμείς στη Φθιώτιδα οφείλουμε να προετοιμαστούμε σωστά έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε την χρηματοδότηση αυτή» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

 

Το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η συγκρότηση των απαραίτητων δομών που θα τρέξουν το πρόγραμμα και αμέσως μετά θα βγουν στον αέρα οι προσκλήσεις για την ένταξη των έργων που θα χρηματοδοτηθούν.

 

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Οικονόμου έθεσε στον κ. υπουργό μια σειρά από ζητήματα  που αφορούν τη λειτουργία των Δήμων του νομού Φθιώτιδας.

 

Θέματα χρηματοδότησης, στελέχωσης με προσωπικό, διατήρησης των διευρυμένων δυνατοτήτων της οικονομικής επιτροπής, διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών,  είναι κρίσιμα για τη λειτουργία των Δήμων στην περιοχή μας. Η Κυβέρνηση σχεδιάζει μια σειρά από παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα που κινούνται στην κατεύθυνση των προτάσεων των Δήμων που μετέφερε ο κ. Οικονόμου στον κ. Θεοδωρικάκο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.