Αρχική Lifestyle Megxit: Η εμφάνιση του πρίγκιπα Χάρι σε πάρτι που μαρτυρούσε πως κάτι...

Megxit: Η εμφάνιση του πρίγκιπα Χάρι σε πάρτι που μαρτυρούσε πως κάτι δεν πήγαινε καλά με την Μέγκαν Μαρκλ

Το Megxit καλά κρατεί με τους Βρετανούς να έχουν πάθει παράκρουση και τα διεθνή ΜΜΕ να προσπαθούν να αναλύσουν τους λόγους που οδήγησαν τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ στην απόφαση – σοκ να αποσυρθούν από ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ο βρετανικός Τύπος κάνει αναλύσεις επί αναλύσεως επάνω στο θέμα, με την βασίλισσα Ελισάβετ να καλεί σήμερα σε κρίσιμη σύσκεψη τα δύο εγγόνια της, πρίγκιπα Χάρι και πρίγκιπα Γουίλιαμ, αλλά και τον γιο της, πρίγκιπα Κάρολο, που επέστρεψε από το ταξίδι του στο Ομάν, προκειμένου να αποφασίσουν τι μέλει γενέσθαι και ποια θα είναι τα επόμενα βήματα. Φταίει για όλα η Μέγκαν Μαρκλ; Ένιωθε παραμελημένη ή μήπως ήταν αβάσταχτο το βάρος της βασιλικής ζωής; Ήταν κοινή απόφαση του ζευγαριού ή μόνο του Χάρι που ούτως ή άλλως δεν θα γινόταν ποτέ βασιλιάς της Αγγλίας και ήθελε να ζήσει μια πιο φυσιολογική ζωή, προστατεύοντας παράλληλα την οικογένειά του;

Το άγνωστο περιστατικό με τον πρίγκιπα Χάρι σε φιλανθρωπικό πάρτι – Δυστυχισμένος

Η Daily Mail μέσα σε όλα αυτά, περιγράφει και ένα περιστατικό που δείχνει πως ο πρίγκιπα Χάρι ήταν δυστυχισμένος. Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Σάλμαν, ο πρίγκιπας Χάρι, το περασμένο φθινόπωρο ήταν το τιμώμενο πρόσωπο σε ένα μεγάλο ιδιωτικό δείπνο στο Λονδίνο. Η εκδήλωση επρόκειτο να ενισχύσει την υποστήριξή για ένα από τα αγαπημένα του φιλανθρωπικά ιδρύματα, αλλά ο δούκας του Σάσεξ ήταν εμφανώς σε άσχημη διάθεση. Είχε ενοχληθεί από την συμπεριφορά άλλων καλεσμένων που τον ρωτούσαν πού ήταν η γυναίκα του, Μέγκαν Μαρκλ με τον ίδιο να λέει πως ήταν στο σπίτι με τον Άρτσι – εκεί όπου πραγματικά έπρεπε να είναι. Κάποιοι από τους καλεσμένους σκέφτηκαν πως αυτό που έβλεπαν ήταν ένας νεαρός άνδρας που έδειχνε δυσαρεστημένος και θυμωμένος και που δεν προσπάθησε καθόλου να κρύψει την δυσαρέσκειά του.

Λίγο αργότερα, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ αναχώρησαν για την Βόρεια Αμερική προκειμένου να περάσουν τις γιορτές των Ευχαριστιών με την μητέρα της Ντόρια Ράγκλαντ όπου και έμειναν σε ένα πανάκριβο εξοχικό μέχρι την περασμένη εβδομάδα που επέστρεψαν στην Αγγλία και ανακοίνωσαν την απόφασή τους.

Αν θέλουν να ζήσουν την απλή ζωή, δεν χρειάζονται όλα τα προνόμια που τους παρέχει η βασιλική οικογένεια, λέει δημοσιογράφος της Daily Mail

Όσοι είχαν παραβρεθεί σε εκείνο το δείπνο, είχαν καταλάβει πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Είτε ο πρίγκιπας Χάρι θα έπρεπε να βρει έναν τρόπο να δει τι θα κάνει με την ζωή του, ότι κι αν σήμαινε αυτό, είτε θα έπρεπε να κάνει μια δραματική αλλαγή. Υπήρχαν ήδη φήμες πως η σχέση του με την Μέγκαν Μαρκλ δεν πήγαινε και πολύ καλά, αλλά αυτό συμβαίνει πάντα ότι μια παρέα φίλων συζητά για την προσθήκη μιας νέας γυναίκας στην ομάδα. Κάποιοι άλλοι καλεσμένοι απέδωσαν την συμπεριφορά του στην στέρηση ύπνου λόγω των γονεϊκών καθηκόντων του.

Η Μέγκαν Μαρκλ πίσω από όλα αυτά;

Αλλά τώρα, όπως λέει η δημοσιογράφος της Daily Mail, ξέρουμε. Ή στην πραγματικότητα, ξέρουμε κάτι. Και δεν υπάρχει αμφιβολία πως η κύρια δύναμη πίσω από αυτή την αλλαγή θα πρέπει να ήταν η Μέγκαν Μαρκλ. Είναι μια Αμερικανίδα, που προέρχεται από μια κουλτούρα του κάνω ότι μπορώ, χωρίς να με νοιάζει το πως. Ο πρίγκιπας Χάρι από την άλλη, ανατράφηκε σε έναν κόσμο όπου κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, καθώς κανείς δεν μιλάει. Πώς τα πράγματα πρέπει να παραμένουν τα ίδια. Όπως στην ζωή του Χάρι. Και όταν ήρθε η Μέγκαν Μαρκλ ανακάλυψε πως αυτός ο σεβασμός στο status quo (ένα status quo που εξυπηρετεί την βασιλική οικογένεια) είναι βαθύτατα απογοητευτικό.

Το αποτέλεσμα είναι πως τώρα το ζευγάρι επιθυμεί να αλλάξει την ζωή του και να μην είναι πλέον ανώτεροι βασιλικοί, με όλα όμως τα προνόμια, την οικονομική ασφάλεια, τον σεβασμό και κυρίως την λατρεία που φέρνει το αβέβαιο μέλλον – με το ένα πόδι στο κάστρο Γουίνδσορ και το άλλο στον κόσμο του παγκόσμιου jet set.

Μέγκαν Μαρκλ και Χάρι εγκαταλείπουν κάτι που όλοι θα ήθελαν: τα προνόμια της βασιλικής ζωής

Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος, αυτό που την ενοχλεί περισσότερο είναι γιατί επιλέγουν να ανταλλάξουν την βαθιά ριζωμένη θέση τους με την παροδικότητα των διασημοτήτων. Η μεγαλύτερη φιλοδοξία πολλών από τα πιο γνωστά και πλουσιότερα αστέρια στον κόσμο είναι ακριβώς αυτή η ζωή που έχουν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ – τα παλάτια, τα κοσμήματα και οι τιάρες, οι διακοπές, το προσωπικό, η εκτίμηση και κυρίως η φήμη της θέσης τους. Τι δεν θα έδιναν ο Ντέιβιντ και η Βικτόρια Μπέκαμ για να γίνουν δούκας και δούκισσα;

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει διατάξει το προσωπικό της να τακτοποιήσει αυτό το χάος σύντομα. Για να βρει έναν τρόπο ώστε ο εγγονός της και η νύφη του να μπορούν να λάβουν κάποια από την ανεξαρτησία που επιθυμούν ελαχιστοποιώντας τυχόν βλάβες της φήμης που έχει η βασιλική οικογένεια.

Οι ιδιωτικοί γραμματείς εργάζονται υπερωρίες για να καταλήξουν σε ένα συμβόλαιο που θα λέει στην Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν στον νέο τους κόσμο και τι θα λάβουν για αντάλλαγμα. Στοιχεία όπως το κατά πόσο διατηρούν τους βασιλικούς τίτλους τους, πότε και πώς μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν και πόσα χρήματα θα λάβουν από τον πρίγκιπα Κάρολο.

Το σκληρό συμβόλαιο που αναμένεται να υπογράψουν

Κι αυτό το συμβόλαιο θα είναι τόσο σκληρό όσο και η συνθήκη απόσυρσης του Brexit. Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ σίγουρα δεν θα θέλουν να ακούσουν το πρέπει να κάνουν, και πιθανότατα δεν θα τους αρέσουν αυτά που θα ακούσουν. Είδαμε πόσο αγνόησαν τόσο τα αιτήματα του πρίγκιπα Καρόλου όσο και της βασίλισσας Ελισάβετ να καθυστερήσουν την ανακοίνωση, μέχρι να επιλυθούν οι λεπτομέρειες, δείχνοντας ουσιαστικά πόσο πεισματάρηδες είναι.

Αν η πρόθεσή τους ήταν απλά να εξαφανιστούν για 6 μήνες και να ζουν στα δάση του Βανκούβερ, δείχνοντας στον Άρτσι την απλή ζωή και κάνοντας πεζοπορίες, αυτό θα ήταν σίγουρα απογοητευτικό για την οικογένειά τους, αλλά δεν θα αποτελούσε και τόσο μεγάλο πρόβλημα. Ωστόσο, η λέξη εξαφάνιση δεν είναι στις προθέσεις τους.

Η Μέγκαν Μαρκλ λατρεύει να βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής

Αυτοί, ή πιο συγκεκριμένα, η Μέγκαν Μαρκλ θέλει να είναι έξω, στον πραγματικό κόσμο. Μία από τις πτυχές της βασιλικής ζωής που μπορεί να βρήκε δύσκολη, είναι το γεγονός ότι δεν της επιτρεπόταν να εκφράσει την γνώμη της. Έχει μεγαλώσει σαν ένα άτομο που θέλει να κάνει την διαφορά σε θέματα που επιλέγει – όπως η γυναικεία ενδυνάμωση, οι υποβαθμισμένες κοινότητες, η φυλετική ποικιλομορφία – και θέλει να ακουστεί η φωνή της.

Η Μέγκαν Μαρκλ βγαίνοντας από το αυτοκίνητο
Η Μέγκαν Μαρκλ θέλει να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής και των φώτων της δημοσιότητας

Είναι ειλικρινής, Είναι πολύ καλή σε αυτό. Όσοι ασχολήθηκαν με την πρωτοβουλία της στο SmartWorks, ένα μικρό φιλανθρωπικό ίδρυμα που βοηθά τις γυναίκες σε μειονεκτική θέση να εισέλθουν στον χώρο εργασίας, εντυπωσιάστηκαν. Και η Μέγκαν Μαρκλ είναι μια γυναίκα που ξέρει τι μπορεί να πετύχει και τι αξίζει. Η Μέγκαν Μαρκλ είναι όμορφη και παθιασμένη. Ο πρίγκιπας Χάρι εξακολουθεί να εντυπωσιάζει με το γεγονός ότι είναι πρίγκιπας. Τα πράγματα όμως αλλάζουν. Στον κόσμο των διασημοτήτων πάντα πρέπει να προσέχουν. Η φήμη είναι ένα άπληστο θηρίο που πρέπει να τροφοδοτείται συνεχώς.

Τι θα γίνει τελικά στο μέλλον; Θα τα καταφέρουν;
Μέχρι τώρα, η επαγγελματική τους ζωή ως βασιλικοί, είχε τροφοδοτήσει αυτόματα το προφίλ τους. Αλλά χωρίς το είδος της ισχύος και της επιρροής που απολαμβάνουν σήμερα, πόσο θα μπορούσαν να αντέξουν; Το κύκλωμα των διασημοτήτων είναι περίπλοκο και αρκετά βάναυσο.

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ αναμφισβήτητα πήραν την απόφαση να χαλαρώσουν. Σίγουρα θα κοιτάζουν το μέλλον και τις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά τους. Αλλά αν ελπίζουν να οικοδομήσουν μια νέα ζωή που θα βασίζεται στα δικαιώματα που έχουν αποκτήσει από την βασιλική οικογένεια, χωρίς τις δύσκολες υποχρεώσεις που απορρέουν αυτό αυτή, ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.