Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Μετ’ εμποδίων η εξυπηρέτηση στα νοσοκομεία της χώρας μέχρι τις 15:00

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και τις διατάξεις «κοροϊδία» που προβλέπονται για τους συμβασιούχους εργαζόμενους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), κήρυξε 5ωρη στάση εργασίας διαμαρτυρόμενη για «το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας που δόθηκε στη διαβούλευση και στο οποίο προβλέπονται διατάξεις – κοροϊδία για τους συμβασιούχους εργαζόμενους.

Οι επικουρικοί νοσηλευτές ανανεώνονται κάθε έξι μήνες, ενώ, οι ειδικευόμενοι μόνον για δύο μήνες (χωρίς να εντάσσονται στο επικουρικό προσωπικό όπως ζητά η ΠΟΕΔΗΝ). Ενώ, οι νοσηλευτές που τοποθετήθηκαν προς αντικατάσταση των ανεμβολίαστων για τρεις μήνες, αλλά και οι προνοιακοί υπάλληλοι που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας για τρεις μήνες και οι 6.000 συμβασιούχοι ΣΟΧ, στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης για τρεις μήνες και παράλληλα συνεχίζονται οι διαγωνισμοί για την εκχώρηση των εν λόγω υπηρεσιών στους εργολάβους».

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως «η άρνηση της απευθείας μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και συμφωνία των κομμάτων για να ξεπεραστούν τα όποια συνταγματικά εμπόδια οδηγεί και σε ανακύκλωση του ίδιου προσωπικού σε μελλοντικές προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού καθότι συμβασιούχοι εργαζόμενοι που συμμετέχουν στους διαγωνισμούς με αυξημένη μοριοδότηση θα καταλαμβάνουν θέσεις μονίμων».

Παράλληλα καλεί την κυβέρνηση «εάν δεν θέλει να αναστείλουν τη λειτουργία τους τμήματα και μονάδες ζωτικής σημασίας στα Νοσοκομεία, να τροποποιήσει την διάταξη όχι στις αρχικές δεσμεύσεις για ένα χρόνο παράταση των συμβασιούχων που το θεωρούμε αυτονόητο ότι θα το πράξει, αλλά για την απευθείας μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (ΟΑΕΔ, επικουρικών, ειδικευόμενων νοσηλευτών, συμβασιούχων προς αντικατάσταση ανεμβολίαστων, ΣΟΧ, συμβασιούχων πρόνοιας κα)».


Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ