Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Μετρό Θεσσαλονίκης: Το κοινό είδε για πρώτη φορά σταθμούς και συρμούς

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στα τέλη του 2023 παραδίδεται το μετρό Θεσσαλονίκης στο επιβατικό κοινό. Οι εργασίες είναι στο τελικό στάδιο και αυτό το Σαββατοκύριακο οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το Αμαξοστάσιο της Πυλαίας και το σταθμό Παπάφη.
Ηταν μάλιστα τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον των Θεσσαλονικέων, που σε αρκετές στιγμές σχηματίστηκαν ουρές αναμονής για την επίσκεψη στο χώρο, που έφτασαν μέχρι και τα 45 λεπτά.

Η «Αττικό Μετρό» συμμετέχει στο φετινό Open House Thessaloniki 2022 με δύο από τις εγκαταστάσεις της: Το Αμαξοστάσιο της Πυλαίας και το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό. Οσοι επισκεφθούν σήμερα και αύριο, Κυριακή, τις εγκαταστάσεις έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μία εικόνα του μεγέθους και της πολυπλοκότητας του έργου της κατασκευής και παράδοσης σε λειτουργία ενός δικτύου Μετρό.

«Ανοίξαμε τους σταθμούς σήμερα , ακριβώς για να δείξουμε το έργο της Αττικό Μετρό η οποία έχει έρθει να προσθέσει 19 καινούργια δημόσια κτίρια , γιατί ένας σταθμός είναι ένα κτίριο στη πόλη της Θεσσαλονίκης» είπε ο Νικος Ταχιαος, Πρόεδρος ΔΣ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.

 

«Αυτό που αποτελεί το επόμενο βήμα για να μπορέσει να δώσουμε το Μετρό στην πόλη στα τέλη του 2023 είναι η ολοκληρωμένη λειτουργία, τα συστήματα να πιστοποιηθούν ότι υπάρχει ασφάλεια για τη μετακίνηση» τόνισε.

«Είναι ένα ΣΚ που γίνονται δωρεές αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις δράσεις, γίνονται από εθελοντές, προώθηση της αρχιτεκτονικής στόχος της εκδήλωσης» είπε η Κατερινα Δουδουμη, Διοργανώτρια εταιρεία Open House

Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Και οι φωτογραφίες πολλές. Παρόντες, και οι εργαζόμενοι.

 

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ