
Το Σάββατο 25/6, σε μια όμορφη βραδιά γεμάτη με μνήμες, αναμνήσεις, βιώματα, προφορικές και γραπτές μαρτυρίες, πλούσιο αρχειακό υλικό, τοπική ιστορία, συναισθήματα και συγκινήσεις παρουσιάστηκε το βιβλίο του Αθ. Σιούτα “Κομποτάδες, Έρευνα καταγραφής και ανάδειξης τοπικής ιστορίας”.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (ΟΠΑΣΤΕ), του Πολιτιστικού και Εξωραιστικού Συλλόγου Κομποτάδων και του Συλλόγου για την Ιστορία της Εκπαίδευσης στη Φθιώτιδα Μιχάλης Παπαμαύρος.
Το βιβλίο σχολίασαν η Ελένη Μπενιάτα, Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και πρόεδρος του Συλλόγου για την Ιστορία της Εκπαίδευσης στη Φθιώτιδα “Μιχάλης Παπαμαύρος” και ο εκπαιδευτικός και ερευνητής Γιώργος Σταυρόπουλος.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η Φιλόλογος – Μουσικός, Μαρία Βε.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος της Ι.Μ Φθιώτιδας, βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχες, ο Δήμαρχος Λαμιέων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης,φορείς δημόσιοι και ιδιωτικοί, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, στελέχη της Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί και πλήθος συντοπιτών του συγγραφέα που ήρθαν για να τιμήσουν την αξιέπαινη προσπάθεια ανάδειξης της τοπικής ιστορίας των Κομποτάδων.