Αρχική Πολιτική Μιχελής προς Δραγασάκη για τους 150 απολυμένους της Συνεταιριστικής Τράπεζας

Μιχελής προς Δραγασάκη για τους 150 απολυμένους της Συνεταιριστικής Τράπεζας

Μιχελής

Η επιστολή του Θ. Μιχελή Βουλευτή Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη σχετικά με τους απολυμένους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας.

“Αξιότιμε κ. Αντιπρόεδρε

Γνωστό σας είναι το πρόβλημα των πρώην εργαζομένων στις Συνεταιριστικές Τράπεζες που έκλεισαν, μεταξύ αυτών και αυτή της Λαμίας.

Συγκεκριμένα οι προαναφερόμενοι αριθμούν περί τους 270 συνολικά. Από αυτούς ένας αριθμός περί τους 100, αφού αποδέχθηκαν την απόλυσή τους, προσλήφθηκαν αμέσως από εταιρεία που ανέλαβε την οικονομική εκκαθάριση των εν λόγω τραπεζών. Εν ολίγοις συνέχισαν την εργασία τους. Οι υπόλοιποι παραμένουν άνεργοι επί σειρά ετών.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι οι 4 συστημικές τράπεζες θα επαναπροσλάβουν αριθμό εργαζομένων από αυτούς. Επιλέχθηκε να προσλάβουν τους ήδη εργαζόμενους στην εταιρεία εκκαθάρισης. Επιλογή τουλάχιστο άστοχη, εάν όχι μεθοδευμένη. Το γεγονός αυτό έφερε σε απόγνωση και πλήρη αγανάκτηση τους, επί σειρά ετών, άνεργους συναδέλφους τους.

Δεδομένου ότι οι εναπομείναντες άνεργοι δεν ξεπερνούν τους 150, φρονώ ότι θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια πρόσληψης και αυτών.

Σε κάθε περίπτωση προτείνω την πρόσληψή τους με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ.”

Με εκτίμηση

Θανάσης Μιχελής

Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.