Αρχική Πολιτική Μιχελής προς Υπ. Παιδείας: Η Λαμία δεν αναβαθμίζεται όπως της πρέπει και...

Μιχελής προς Υπ. Παιδείας: Η Λαμία δεν αναβαθμίζεται όπως της πρέπει και επιθυμούμε…(ΒΙΝΤΕΟ)

Τι ζήτησε ο Μιχελής από τον Υπ. Παιδείας

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας Θ. Μιχελής για το νομοσχέδιο σχετικά με τις  ‘’Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις’’ έκανε τις εξής παρατηρήσεις στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων : ανέφερε πως η Λαμία δεν υποβαθμίζεται σε σχέση με το παρελθόν, αφού αποκτά 6 πανεπιστημιακά τμήματα και δυο ινστιτούτα. Δεν αναβαθμίζεται όμως, όπως της πρέπει και επιθυμούμε, ως έδρα περιφέρειας. Προτείνονται διετή τμήματα-προγράμματα σπουδών για παράδειγμα στην Λαμία: τμήμα εργασιοθεραπείας, στην Αταλάντη: τμήμα συναρτώμενο με τις τοπικές  βιομηχανίες ΕΖΑ, ΑΤΛΑΣ. Πρότεινε την ίδρυση πειραματικού Γυμνασίου Λαμίας. Νέα κατανομή αποθεματικού από 30% σε 40% για το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας , όπου ανήκουν τα 6 τμήματα της Λαμίας. Οι φοιτητές της πληροφορικής του ΤΕΙ Λαμίας να έχουν την δυνατότητα επιλογής τμήματος Λαμίας ή Λάρισας. Οι καθηγητές ΔΕΠ του ΤΕΙ Στερεάς να έχουν την δυνατότητα επιλογής πανεπιστημίου ΕΚΠΑ ή Θεσσαλίας (σε γενικό τμήμα).

Πρότεινε την κλιμακωτή αύξηση μορίων για τα παιδιά, ώστε να στηριχθεί ο θεσμός της οικογένειας στα προσόντα των διορισμών  και ανέφερε τέλος την άμεση συγκρότησης και λειτουργίας του ακαδημαϊκού συμβουλίου του αρθ.34.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.