Αρχική Design Μικρές συμβουλές για εμπνευσμένη διακόσμηση

Μικρές συμβουλές για εμπνευσμένη διακόσμηση

 

Σε κάθε μετάβαση από τη μια εποχή στην άλλη γεννάται η ανάγκη για αλλαγή. Πέραν της ψυχολογίας μας αυτή η ανάγκη αυτή μεταφράζεται συχνά σε αλλαγές και στον χώρο μας. Με την ανανέωση συγκεκριμένων μόνο κομματιών μπορεί κάποιος να φέρει τον ζητούμενο αέρα ανανέωσης χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει εκ βάθρων ένα ολόκληρο δωμάτιο, όπως το καθιστικό μας, που περνάμε μεγάλο μέρος της καθημερινότητας.

Τα 3 must της πολυθρόνας

Οι πολυθρόνες για παράδειγμα είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα επίπλων, που λόγω των υφασμάτων, του στυλ και των χρωμάτων εκφράζουν την εποχικότητα και αποδίδουν την αίσθηση που θέλουμε να αποπνέει ο χώρος μας. Σε αντίθεση με την επιλογή ενός καναπέ, όπου πρώτιστο κριτήριο είναι η άνεση, στις πολυθρόνες επιτρέπεται να φανούμε «εγωιστές» και να αποφασίσουμε βάσει προσωπικών προτιμήσεων. Από την ποιότητα εξαρτάται και η κομψότητα του επίπλου. Για να είστε βέβαιοι για το συνολικό αποτέλεσμα ποιότητα- κομψότητα, δώστε έμφαση στις 3 ακόλουθες παραμέτρους:

Α)Το πλαίσιο της πολυθρόνας: Μπορεί να είναι υφασμάτινη, μπορεί όμως να έχει πλαίσιο από ξύλο. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να προσέξετε να εξαιρετικής ποιότητας το ξύλο. Δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλη ποικιλία ξυλείας, που χρησιμοποιείται για την επιπλοποιΐα, μπορείτε να επιλέξετε συνοδεία κάποιου γνωστού σας, που είναι γνώστης ή ακόμη καλύτερα συμβουλευτείτε τον κατασκευαστή.

Β)Τα υλικά: Υλικά καλύτερης ποιότητας όχι απλώς συντηρούνται ευκολότερα και διαρκούν περισσότερο, αλλά αναδεικνύουν την ποιότητα της πολυθρόνας.

Γ)Η επένδυση: Η επένδυση από memory foam χαρακτηρίζεται από ανθεκτικότητα και μπορεί να δώσει μεγαλύτερης διάρκειας υποστήριξη σε αντίθεση με τη συμβατική επένδυση μιας πολυθρόνας.

Εκθέστε την προσωπικότητά σας μέσω διακόσμησης

Τα τραπέζια σαλονιού μπορούν να αποτελέσουν ένα επιπρόσθετο στοιχείο ανανέωσης, ακόμη κι αν δεν αλλάξετε το ίδιο το τραπέζι, αλλά μόνο τη διακόσμησή του. Η σωστή διακόσμησή του κεντρικού κομματιού του καθιστικού ταλαιπωρεί αρκετούς, καθώς αν το παραφωρτόσουμε με αντικείμενα μπορεί να αδικήσει τον χώρο μας. Το να υιοθετήσετε ένα στυλ και να μείνετε πιστοί σε αυτό σε όλη τη διακόσμηση, που διατρέχει το δωμάτιο είναι βασικό. Αν πχ θέλετε κάτι σε boho, vintage στυλ θα πρέπει αντίστοιχα αντικείμενα να υπάρχουν και στο τραπέζι σας. Το ίδιο καίριας σημασίας είναι και το να έχετε αντικείμενα αντιπροσωπευτικά της προσωπικότητάς σας. Κάποιο κομμάτι από τις διακοπές, ένα αναμνηστικό, κάτι που για εσάς μόνο έχει αξία; Ό,τι κι αν είναι, σας αντιπροσωπεύει, οπότε φανερώστε το!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.