Αρχική MAG24 TV Μπακογιάννης: Η ταινία του Οικονομίδη είναι μόνο η αρχή! Άλλο οι...

Μπακογιάννης: Η ταινία του Οικονομίδη είναι μόνο η αρχή! Άλλο οι εξαγγελίες και άλλο η δουλειά (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πρώτη μέρα γυρισμάτων σήμερα (20/7) στο Matrix Bowling στη Λαμία για την ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς».Το Film Office της Στερεάς Ελλάδας μπροστά με τέσσερις κινηματογραφικές παραγωγές

Παράλληλα σε κοινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα με τη συμμετοχή του σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη, του παραγωγού Πάνου Παπαχατζή και άλλων των συντελεστών της ταινίας, καθώς και του Κώστα Μπακογιάννη και Ευθυμίου Καραΐσκου τονίστηκε από όλους η αναγκαιότητα και η ιδιαίτερη βαρύτητα της δημιουργίας και λειτουργίας του Film Office της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αύξηση του τουρισμού και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Ο παραγωγός της ταινίας Πάνος Παπαχατζής αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την προσέλκυση ξένων παραγωγών η συνεργασία του ΕΚΟΜΕ και του περιφερειακού Film Office,  ώστε να καταστούν ο κινηματογράφος και ο τουρισμός οι δύο βασικοί πυλώνες της οικονομίας. «Σήμερα μαζί με την έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας μας ξεκινά στην ουσία στην πράξη και η λειτουργία του film office της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος. Ενός  film office που δημιουργήθηκε πριν μερικούς μήνες σε συνεργασία με τους Έλληνες παραγωγούς για να ενισχύσει, να διευκολύνει και να προσελκύσει ελληνικές και διεθνείς παραγωγές με στόχο την αύξηση του τουρισμού  και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Ο κος Περιφερειάρχης ήταν ο πρώτος που αντελήφθη την αναγκαιότητα ενός τοπικού περιφερειακού film office και τον ευχαριστούμε θερμά για την στήριξή του στην ταινία μας. Αυτή η περίοδος είναι σημαντική για τον Ελληνικό οπτικοακουστικό χώρο γιατί εκτός του film office της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και των άλλων που σιγά σιγά δημιουργούνται στις άλλες Περιφέρειες, έχει ιδρυθεί  από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και το Γενικό Γραμματέα ενημέρωσης το ΕΚΟΜΕ μέσω του οποίου ενισχύονται οι διεθνείς παραγωγές με cash rebate καθιστώντας τη χώρα μας σημαντική δύναμη στον οπτικοακουστικό τομέα.

Ο συνδυασμός και η συνεργασία του ΕΚΟΜΕ με τα film offices των Περιφερειών μπορεί να δημιουργήσει μεγάλη δυναμική στον τομέα προσέλκυσης των ξένων παραγωγών καθιστώντας την κινηματογραφική βιομηχανία μαζί με την τουριστική, τους δύο σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης της χώρας».

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης ευχαρίστησε την πόλη και τους πολίτες,αλλά κυρίως την Περιφέρεια, καθώς πρόκειται για την πρώτη ταινία που στηρίζει και χρηματοδοτεί το Film Office της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Τέλος, ο Κώστας Μπακογιάννης, ιδιαίτερα ικανοποιημένος, εξήρε την πρωτοβουλία αυτή της Περιφέρειας και αναφέρθηκε στις επόμενες τρεις παραγωγές που ακολουθούν και εντάσσονται στο ίδιο πλαίσιο.«Όσοι μας γνωρίζουν ξέρουν ότι μένουμε ελάχιστα στη θεωρία και προχωράμε γρήγορα στην πράξη ή στα γυρίσματα στην συγκεκριμένη περίπτωση. Καθημερινά ακούτε για κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα αλλά το ερώτημα είναι αν τις βλέπετε. Εμείς λοιπόν είμαστε σε θέση να τις παρουσιάσουμε πλέον» τόνισε .

Το Film Office της Στερεάς Ελλάδας μπροστά με τέσσερις κινηματογραφικές παραγωγές

Τα γυρίσματα της ταινίας «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» είναι μόνο η αρχή, όπως φαίνεται, για το Film Office της Στερεάς Ελλάδας, καθώς ακολουθούν ακόμη τρεις παραγωγές των ταινιών «Θερμοκήπιο», «Απόστρατος» και «Χάρτινα πουλιά».

Θετικές εντυπώσεις για την λειτουργία του Film Office προκάλεσε και η παρουσίαση της επίσημης ιστοσελίδας του από τον Περιφερειάρχη (www.filmincentralgreece.com) που αποτελεί κομβικό κομμάτι ενημέρωσης του κοινού για τις δραστηριότητές του, τις παραγωγές που βρίσκονται σε εξέλιξη και εκείνες που έχουν ολοκληρωθεί. Είναι χαρακτηριστικό, ότι μέσω της σελίδας, δίνεται η δυνατότητα για την υποβολή προτάσεων και σκέψεων σε σχέση με τις κινηματογραφικές παραγωγές που έχουν ως αντικείμενο την ανάδειξη της Στερεάς Ελλάδας σε Film Destination.  

 Ειδικότερα στον διαδικτυακό τόπου του Film Office ο επισκέπτης θα μπορεί να ενημερώνεται για τις παραγωγές που γυρίζονται και τις δράσεις της Περιφέρειας σχετικά με το σινεμά ενώ οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί θα μπορούν:

-Να καταγράφουν την παραγωγή τους διευκολύνοντας την επικοινωνία με το Film Office και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες αδειοδότησης  

-Να πληροφορούνται σχετικά με τα προγράμματα στήριξης επιλεγμένων κινηματογραφικών ταινιών  

-Να ενημερωθούν για τα κριτήρια επιλογής για ένταξη στο hospitality fund  

-Να υποβάλλουν ηλεκτρονικά και αδιάβλητα την αίτηση ένταξής τους στις ενισχύσεις της Περιφέρειας.  

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λειτουργήσει και τράπεζα δεδομένων τοποθεσιών της Περιφέρειας ώστε να διευκολυνθούν οι Έλληνες line producersκαι location scouters.  

Επίσης θα κληθούν οι επαγγελματίες της περιοχής να καταγράψουν την επιχείρησή τους (Ξενοδοχεία, υπηρεσίες εστίασης κα) ώστε να διευκολυνθούν οι επαφές των συντελεστών των παραγωγών με τοπικούς προμηθευτές.  

 Το Film Office της Στερεάς συγκεντρώνει μέχρι σήμερα τις καλύτερες κριτικές από τους ανθρώπους του χώρου λόγω της σοβαρής δουλειάς που έχει γίνει αλλά και της μεθοδικότητας με την οποία προχωρά στην κινηματογραφική παραγωγή. «Όταν εξαγγέλλεις την δημιουργία ενός οργανισμού, μίας υπηρεσίας ή ενός γραφείου, είναι μια καλή στιγμή. Η καλύτερη όμως είναι όταν μπορείς να παρουσιάζεις τα αποτελέσματα της δουλειάς του. Κι εμείς μπορούμε να το κάνουμε για το Film Office έχει κάνει μία πολύ σοβαρή δουλειά που ξεχωρίζει σε όλη την Ελλάδα» τόνισε ο κ.Μπακογιάννης.  

 Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κάνει ποδαρικό στα γυρίσματα ταινίας μέσω του δικού της Film Office με μία διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας (Faliro House, Αργοναύτες Α.Ε.), Γαλλίας (ΕΖ Films), Γερμανίας (Sutor Kolonko) και Κύπρου (Υ.Ε. Films Ltd). Την επιτυχία της ταινίας σφραγίζουν ο σκηνοθέτης της Γιάννης Οικονομίδης, ο παραγωγός Πάνος Παπαχατζής αλλά και οι πρωταγωνιστές της. «Διαθέτουμε το μεγαλύτερο και το πιο όμορφο φυσικό studio της Ελλάδας» είπε ο Κώστας Μπακογιάννης υποδεχόμενος τους συντελεστές της ταινίας και τόνισε ότι η Στερεά Ελλάδα βγαίνει μπροστά και στο κομμάτι των κινηματογραφικών παραγωγών.

Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΤΡΥΠΙΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Πρόκειται για μια κοινωνική περιπέτεια, τα γυρίσματα της οποίας θα πραγματοποιηθούν εξολοκλήρου στη Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα στην πόλη της Λαμίας και τις γύρω περιοχές,  από τις 20 Ιουλίου έως και τις 25 Αυγούστου.

Σκηνοθεσία
Γιάννης Οικονομίδης

Σενάριο
Γιάννης Οικονομίδης, Χάρης Λαγκούσης, Δημοσθένης Παπαμάρκος

Συμμετέχουν
Βασίλης Μπισμπίκης Βίκυ Παπαδοπούλου Στάθης Σταμουλακάτος Γιάννης Τσορτέκης Λένα Κιτσοπούλου Βαγγέλης Μουρίκης Γιώργος Γιαννόπουλος

Επίσημη Ιστοσελίδα – Facebook

Μία Ευρωπαϊκή συμπαραγωγή μεταξύ Ελλάδας, Γαλλίας, Γερμανίας και Κύπρου.

Πρόκειται για μια κοινωνική περιπέτεια της οποίας τα γυρίσματα είναι κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας. Συμμετέχουν σε αυτή πολλοί και αξιόλογοι Έλληνες πρωταγωνιστές.

Το θέμα της ταινίας περιστρέφεται γύρω από τη ζωή της όμορφης Όλγας σε μία επαρχιακή πόλη της Ελλάδας και στον ατυχή της γάμο με τον επιχειρηματία Ηρακλή. Η Όλγα θα αναζητήσει διέξοδο στον έρωτα της με τον Μάνο, πρώην λαϊκό τραγουδιστή και νυν ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου. Όταν όμως θα εγκαταλείψει οριστικά τον Ηρακλή, θα πάρει μαζί της εκτός από την τιμή του συζύγου της και ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο Ηρακλής, με την παρότρυνση της μάνας του Φωτεινής, θα απαντήσει σε αυτό το διπλό πλήγμα αναζητώντας διπλή εκδίκηση. Κάπου εκεί τα πράγματα αρχίζουν να εκτροχιάζονται παίρνοντας έτσι μια απροσδόκητη όσο και αλλόκοτη τροπή.

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στις 20 Ιουλίου του 2018 και θα ολοκληρωθούν περί την 20η Σεπτεμβρίου του 2018.

Διευθυντής φωτογραφίας: Δημήτρης Κατσαΐτης
Ηχολήπτης: Ντίνος Κίττου
Σκηνογράφος: Ιουλία Σταυρίδου
Ενδυματολόγος: Χριστίνα Λαρδίκου
Μοντέρ: Γιάννης Χαλκιαδάκης
Μουσική: Jean-Michel Bernard

Παραγωγοί: Πάνος Παπαχατζής, Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Elie Meirovitz, Ingmar Trost

Παραγωγή: Αργοναύτες ΑΕ, Faliro House ΑΕ, EZ Films, Sutor Kolonko, YE Films Ltd
Σε συμπαραγωγή με ΕΡΤ, ΕΚΚ, ΣΤΕΓΗ του Ιδρύματος ΩΝΑΣΗ, Υπουργείο Πολιτισμού Κύπρου.
Με την ενίσχυση του ΕΚΟΜΕ ΑΕ, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του MEDIA.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.