«H Στερεά Ελλάδα σήμερα ψηφίζει την Κατερίνα Μπατζελή, μια γυναίκα με γνώση, άποψη, εμπειρία, δυναμισμό για περιφερειακές παρεμβάσεις με κοινωνικό πρόσημο..»

 

Το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας επέλεξε για την προεκλογική της ομιλία μερικά εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές η υποψήφια για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Κατερίνα Μπατζελή, ζητώντας μέσα σε θερμό χειροκρότημα τη στήριξη των πολιτών της Λαμίας και της Φθιώτιδας για μια περιφέρεια αποκεντρωμένη και ανεξάρτητη από την κεντρική κυβέρνηση. Κλείνοντας την προεκλογική περίοδο η κ. Μπατζελή επεσήμανε ότι η Αυτοδιοίκηση και ο θεσμός της Αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να είναι οι μεγάλοι χαμένοι των εκλογών της 26ης Μαΐου.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε πλέον πειράματα ούτε να επιμένουμε σε λάθη και παραλείψεις που μας έχουν οδηγήσει στο να μην μπορεί να παράγει κάποιος και να αισθάνεται να αισθάνεται ανασφαλής.»

Αναφερόμενη στις επαφές που είχε σε όλο το διάστημα της προεκλογικής περιόδου με τους πολίτες κάθε γωνιάς της Περιφέρειας, η επικεφαλής της παράταξης «πατρίδα μας η Στερεά» στάθηκε στη σκληρή πραγματικότητα που αυτοί βιώνουν στη καθημερινότητά τους μακριά από τα φώτα των τηλεοπτικών παραθύρων: Ανεργία, δημογραφικό, εσωτερική μετανάστευση για τους ηλικιωμένους και φυγή στο εξωτερικό για τους νέους.

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων της ως Υπουργού Γεωργικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε στον εξορθολογισμό των αγροτικών επιδοτήσεων, τη στήριξη του ΕΛΓΑ και τη μετεξέλιξή του σε σύγχρονο ασφαλιστικό φορέα, τις αποζημιώσεις των ελαιοπαραγωγών, την απονιτροποίηση τμημάτων του Σπερχειού και τόσα άλλα που καταδεικνύουν τη μέριμνα της παράταξης «Πατρίδα μας η Στερεά» για στήριξη της Ευρώπης και όχι ανατροπής της μέσα σε ένα περιβάλλον που αλλάζει ραγδαία.

Αναφερόμενη στην απερχόμενη Περιφερειακή Διοίκηση είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Είδαμε τον Περιφερειάρχη να χρίζει τον διάδοχο του. Είδαμε τον Περιφερειάρχη να κάνει το αγροτικό του και τον διάδοχό του να εκτελεί χρέη διευθυντή υποκαταστήματος… Δεν θα επιτρέψουμε να διοικείται η Περιφέρεια από την πλατεία Συντάγματος ή την πλατεία Κοτζιά. Τα δαχτυλίδια δεν χωράνε σε όλα τα χέρια. Είναι θέμα πολιτικού ήθους. ».

Συνέχισε τον λόγο της λέγοντας ότι τα έργα που παρουσίασε η απερχόμενη διοίκηση ήταν έργα που είχαν χρηματοδοτηθεί επί Κλέαρχου Περγαντά και τα οποία δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη αναφερόμενη στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, την επικινδυνότητα του οδικού δικτύου, ειδικά της Εύβοιας.

Ο ρόλος των οδικών αξόνων ώστε η περιοχή μας να αποτελέσει τόπο προορισμού και όχι διέλευση, η ίδρυση ινστιτούτων καινοτομίας ως αντίβαρο στην απουσία του πανεπιστημίου και ως εφαλτήριο για την επανίδρυσή του, η ολοκληρωμένη επένδυση σε ενεργειακές πηγές, η ενίσχυση των προνοιακών δομών, η δημιουργία ενός κλειστού αρδευτικού συστήματος στην Ανθήλη και η ίδρυση ενός περιφερειακού ασφαλιστικού φορέα για τους αγρότες και η ανάδειξη του ορεινού όγκου της Φθιώτιδας είναι μερικά μόνο από τα μεγαλόπνοα έργα και βασικές προγραμματικές κατευθύνσεις της παράταξής της για την επόμενη τετραετία σε όλους του παραγωγικούς τομείς με παρεμβάσεις που εξασφαλίζουν ανάπτυξη με κοινωνική ευαισθησία .

«Αν ο περιφερειάρχης πρέπει να είναι αναγνωρίσιμος, η Κατερίνα Μπατζελή είναι αναγνωρίσιμη λόγω της πορείας της και της πολιτικής καταξίωσης της.

Κλείνοντας και απευθυνόμενη στο ιδιαίτερα δυναμικό ακροατήριο της συγκέντρωσης η Κατερίνα Μπατζελή ανέφερε :

Με ξέρετε. Ξέρετε ότι μπορώ

Γνωρίζετε και τους ανθρώπους του Συνδυασμού μας «πατρίδα μας η Στερεάς

Ξέρετε ότι εμείς, θα είμαστε και αύριο εδώ, μαζί σας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Η Κατερίνα Μπατζελή για την Περιφέρεια Στερεάς: «Γιατί είμαι γυναίκα….» ΒΙΝΤΕΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.