Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μπήκαν στο τρένο για να ταξιδέψουν ασφαλώς, πήγε στο Τμήμα να την προστατέψουν επαρκώς…

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η νέα γυναικοκτονία, αυτή τη φορά στους Αγίους Αναργύρους, με θύμα μια 28χρονη κοπέλα την οποία μαχαίρωσε θανάσιμα ο πρώην σύντροφός σε κοντινή απόσταση από το τοπικό Α.Τ.

Πέραν των αποκαλύψεων που αφορούν το στυγερό έγκλημα και το παρελθόν του 39χρονου δράστη, πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα και για τον αστυνομικό φρουρό που επιτηρούσε το τμήμα το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας.

Κι αυτό διότι, όταν η 28χρονη μετέβη μαζί με έναν φίλο της στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων, προκειμένου να καταγγείλει τον πρώην σύντροφό της, ζήτησε από τους αστυνομικούς να τη συνοδεύσει περιπολικό μέχρι το σπίτι της. Εκείνοι της απάντησαν πως κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό και της πρότειναν να καλέσει την Άμεση Δράση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός φρουρός είχε κατηγορηθεί από το εσωτερικών υποθέσεων το 2013 για μια υπόθεση πλαστογραφίας διαβατηρίων, σε Α.Τ. του κέντρου όπου υπηρετούσε τότε.

Λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση, είχε προφυλακιστεί για κάποιο διάστημα. Διοικητικά, όποιες ποινές του επιβλήθηκαν, εκτίθηκαν και εξαντλήθηκαν. Την τελεσίδικη απόφαση για την υπόθεση του φρουρού έχει αναλάβει ο Άρειος Πάγος και αναμένεται. Αν κριθεί ένοχος, είναι τελικός βαθμός και μπορεί να αποταχθεί. Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, δεν γίνεται να αποταχθεί.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του τμήματος των Αγίων Αναργύρων, όπου και υπηρετεί τώρα, αναφέρεται ότι ως σκοπός δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα.

Σε ό,τι αφορά τη διάθεση του περιπολικού που ζήτησε η 28χρονη, αποκαλύφθηκε από ρεπορτάζ του MEGA πως το μοιραίο βράδυ υπήρχε, όπως και αστυνομικός για να τη συνοδεύσει, αλλά τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε. Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, η εντολή για τη διάθεση περιπολικού έρχεται αποκλειστικά από το κέντρο Άμεσης Δράσης. Επομένως, έπρεπε να προηγηθεί κλήση σε αυτό.

Το αστυνομικό τμήμα αδιαφόρησε και σε άλλα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

Για επαναλαμβανόμενα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στα οποία το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων αδιαφόρησε έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Μαξούρας.

Ο δημοτικός σύμβουλος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, μιλώντας στο Open, ανέφερε ότι ο ίδιος είχε συνοδεύσει κάτοικο του δήμου προκειμένου να καταγγείλει ενδοοικογενειακή βία και η αντιμετώπιση που είχαν ήταν η αδιαφορία εκ μέρους των αστυνομικών.

 

Ο Θόδωρος Μαξούρας ανέφερε ότι βρέθηκε μαζί με την κοπέλα απέναντι σε  τραγελαφική κατάσταση επισημαίνοντας ότι «μόνο γραφιάδες» ήταν οι αστυνομικοί αν και είχαν το καθήκον να προφυλάξουν την κοπέλα.

Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται ότι οι αστυνομικοί στους οποίους η Κυριακή έκανε την καταγγελία έκαναν τραγικά λάθη σε όλη τη διαδικασία με αποτέλεσμα η 28χρονη να βρει φριχτό θάνατο από τον πρώην σύντροφό της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί δεν συνέταξαν μηνυτήρια αναφορά, δεν έκαναν εκτίμηση και διαχείριση κινδύνου, δεν φρόντισαν η 28χρονη Κυριακή να μεταφερθεί με περιπολικό στο σπίτι της.

Σοβαρά ερωτήματα υπάρχουν και για τον αστυνομικό φρουρό που ήταν εντός του φυλακίου ενώ θα έπρεπε να είναι έξω από το φυλάκιο, καθώς μπορεί να βρίσκεται μέσα στο αστυνομικό φυλάκιο μόνον όταν επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις, υπήρχε περιπολικό αλλά αποφάσισαν να μην το διαθέσουν για την 28χρονη, η οποία είχε ζητήσει να τη συνοδεύσει μέχρι το σπίτι της για να προστατεύσει τη ζωή της από τον 39χρονο, μετέπειτα δολοφόνο της, που είχε αντιληφθεί ότι την παρακολουθούσε.

Σύμφωνα με τα μέχρι πριν από λίγο στοιχεία, είχε διαμορφωθεί η εικόνα ότι στο αστυνομικό τμήμα δεν υπήρχε περιπολικό για να συνοδεύσει την άτυχη 28χρονη στο σπίτι της και μάλιστα της ζητήθηκε να καλέσει το «100» για να της προσφερθεί. Ωστόσο σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Μega υπήρχε περιπολικό, όπως και αστυνομικός.

 

 
Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ