Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

“Μπροστά στις Μονοτυπίες ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ του Ζωγράφου και Χαράκτη Ιωάννη Κουτροζή”

 

Γράφει η Λίλη Τσώνη

Μπροστά στις Μονοτυπίες ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ, δια χειρός του Λαμιώτη ζωγράφου και χαράκτη της Accademia di belle Arti da Roma, και του Instituto di Technologia dell’ Architettura di Roma, Ιωάννη Κουτροζή.

Στον ξεχωριστό πολυχώρο του Studio Project Photography, ξέρετε τώρα… στη γραφική ανηφοριά της οδού Έσλιν, στη Λαμία, στους Μύλους του Μουζέλη.

Όλοι γνωρίζουμε τον εικαστικό Ιoannis Kutrozis μέσα από συμμετοχές του και διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Όπως όλοι γνωρίζουμε ότι, ξέρει να εκθέτει ό,τι δημιουργεί με τον ιδιαίτερο, απόλυτα δικό του τρόπο, απέριττα αλλά μεστά, και είναι πάντα ευγενής και πρόθυμος να εξηγεί…

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι, μαθήτριες και μαθητές του που συναντώ, μου λένε ότι έμαθαν από εκείνον όχι μόνο εικαστικά πράγματα, αλλά και την τέχνη της ευγένειας και της μη κραυγαλέας, αλλά διακριτικής και αξιοσημείωτης κοινωνικής παρουσίας.

Δεν θα γράψω τίποτα παραπάνω…

Μόνο ότι, καθημερινά, όλο τον μήνα Φεβρουάριο και από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, ο Φεβρουάριος του Ιωάννη Κουτροζή θα είναι εκεί, στους πέτρινους τοίχους του Studio Project Photography.

Λίλη Τσώνη,
Πρόεδρος του Ομίλου
Φθιωτών Λογοτεχνών & Συγγραφέων
& Μέλος της The Literary London Society


Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ